ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un filmuleț publicat pe facebook de către un tânăr din România face ravagii pe rețeaua de socializare. În clipul de 1 minut și jumătate o femeie în vârstă dintr-un sat din Serbia are un scurt dialog cu o reporteră care vine să o chestioneze pe subiectul „prea multe biserici în sat”.

Femeia - care seamănă leit cu „băbuțele” din România - răspunde întrebărilor jurnalistei, dar ajunge să-și piardă răbdarea și îi spune că „Nu ne lăsați în pace? Dumneavoatră sunteți cei care ne tulburați.”. Băbuța se dezlănțuie și o acuză pe reporteră că „vreți să-L smulgeți pe Dumnezeu din sufletele oamenilor” și îi cere jurnalistei să plece.

ActiveNews a verificat traducerea împreună cu un vorbitor de limbă sârbă și poate confirma că este corectă pe fond. Există mici erori, dar nu influențează mesajul răspunsului băbuței.