ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vacanță încheiată prost pentru o familie de români care au mers într-o stațiune de pe litoralul bulgăresc. Mașina în valoare de 20.000 de euro le-a fost furată din parcarea hotelului. Cu toate că zona era supavegheată video, angajații hotelului nu au văzut nimic.

Anca Brandiburu s-a cazat împreună cu soțul și cei doi copii într-un complex hotelier din Sveti Vlas. Concediul le-a fost stricat din chiar din prima noapte.

„Pe data de 1, noaptea, mi s-a furat mașina din curtea hotelului supravegheată video. Poarta nu a fost închisă. La recepție nu era nimeni, deși scria că recepția e nonstop.”, a spus Anca Brandiburu pentru Digi 24.

Deși geamul din camera soților era foarte aproape de parcare, aceștia nu au auzit niciun zgomot.

„Am văzut filmarea: au venit trei băieți cu șapca pe cap, cu veste reflectorizante, se tot uitau aici la recepție dacă e cineva. 22 de minute a durat, i-a spart butucul, a făcut o cheie pe loc și a plecat cu mașina.”, a mai spus femeia.

Pe filmare, se observă cum la un moment dat hoții întorc camera de supraveghere. A doua zi dimineață, când și-au dat seama că mașina lipsea, i-au întrebat pe cei de la hotel cum a fost posibil să nu observe nimeni furtul.

„După ce ne-au furat nouă mașina, au închis și poarta. Dădeau din umeri, râdeau.”, a completat păgubita.

Soții au sunat la poliție. Spun însă că nu au fost ajutați.

Cei de la consulat i-au anunțat că actele și pașapoartele copiilor au fost găsite într-o geantă aruncată la gunoi. Nu sunt singurii turști care au avut probleme în concediul petrecut în țara vecină.

Cătălin Simion, centrul de presă al Poliției Române: Avem date despre 278 de turiști, care au fost implicați în evenimente pe raza stațiunilor din Bulgaria, 218 dintre aceștia au fost victime ale unor evenimente neplăcute, vorbim despre furturi, tamponări auto, distrugeri.

Șapte polițiști au fost detașați pe litoralul bulgăresc până pe 31 august.