ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Construcția Catedralei Mânturii Neamului se află aproape la jumătate. S-au cheltuit până acum aproximativ 40 de milioane de euro, deci va mai fi nevoie de încă atât, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. 

"Costurile estimative pentru construcția finală sunt de peste 80 de milioane de euro. Anul trecut, BOR a primit aproximativ 12 milioane de euro din partea instituțiilor statului. Din câte știu eu, construcția bisericii catedralei naționale se află acum aproape la jumătate. S-au cheltuit până acum aproximativ 40 de milioane de euro, deci va mai fi nevoie de încă atât”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Întrebat dacă există în acest moment fondurile pentru terminarea Catedralei din donații, el a răspuns:

„Încă nu, aceste donații, vă dați seama, reflectă la rândul lor gradul de prosperitate al societății românești.”

„Nu este vorba despre ridicarea unei biserici noi, încă o biserică cum se spune, biserica catedralei este înconjurată de viitoare edificii culturale, medicale și sociale", a declarat Vasile Bănescu la Digi24.