Doi DJ olandezi care au participat la Festivalul Afterhills, ce are loc în aceste zile la Iași, au fost prinși cu droguri asupra lor pe Aeroportul din Iași, informează Mediafax.
 
„Astăzi (vineri – n.r.) au fost aduși la sediul DIICOT doi cetățeni olandezi asupra cărora, la controlul corporal efectuat la Aeroportul Internațional Iași, au fost descoperite substanțe susceptibile a fi droguri. Cei doi cetățeni care sunt DJ urmează a fi audiați la sediul nostru, după care vor fi luate măsurile care se impun”, a declarat  pentru mediafax.ro., Cătălin Prisecaru, șeful DIICOT Iași.

Astfel, surse apropiate anchetei au afirmat că cei doi olandezi au petrecut noaptea de joi spre vineri la Festivalul Afterhills, iar, vineri după-amiază, cei doi au încercat să se îmbarce într-un avion ce efectua o cursă pe ruta Iași – București. Ulterior, cei doi ar fi urmat să ia o cursă aeriană spre Olanda.

La poarta de filtru, angajații Aeroportului Iași au observat reacțiile bizare ale celor doi olandezi și le-au făcut un control corporal mai amănunțit, ocazie cu care au descoperit pastile și o substanță vegetală asupra lor, produse susceptibile a fi ecstasy și canabis.

Substanțele au fost preluate de anchetatori și trimise la laborator, pentru analiză. În funcție de rezultatele analizei de laborator și de declarațiile celor doi suspecți, procurorii ieșeni ar putea formula o propunere de arestare preventivă pe numele lor, pentru trafic și consum de droguri de mare risc.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews