Doi DJ olandezi care au participat la Festivalul Afterhills, ce are loc în aceste zile la Iași, au fost prinși cu droguri asupra lor pe Aeroportul din Iași, informează Mediafax.
 
„Astăzi (vineri – n.r.) au fost aduși la sediul DIICOT doi cetățeni olandezi asupra cărora, la controlul corporal efectuat la Aeroportul Internațional Iași, au fost descoperite substanțe susceptibile a fi droguri. Cei doi cetățeni care sunt DJ urmează a fi audiați la sediul nostru, după care vor fi luate măsurile care se impun”, a declarat  pentru mediafax.ro., Cătălin Prisecaru, șeful DIICOT Iași.

Astfel, surse apropiate anchetei au afirmat că cei doi olandezi au petrecut noaptea de joi spre vineri la Festivalul Afterhills, iar, vineri după-amiază, cei doi au încercat să se îmbarce într-un avion ce efectua o cursă pe ruta Iași – București. Ulterior, cei doi ar fi urmat să ia o cursă aeriană spre Olanda.

La poarta de filtru, angajații Aeroportului Iași au observat reacțiile bizare ale celor doi olandezi și le-au făcut un control corporal mai amănunțit, ocazie cu care au descoperit pastile și o substanță vegetală asupra lor, produse susceptibile a fi ecstasy și canabis.

Substanțele au fost preluate de anchetatori și trimise la laborator, pentru analiză. În funcție de rezultatele analizei de laborator și de declarațiile celor doi suspecți, procurorii ieșeni ar putea formula o propunere de arestare preventivă pe numele lor, pentru trafic și consum de droguri de mare risc.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.