ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Veniturile totale medii lunare ale unei gospodării s-au situat în 2014 la 2.500 de lei, în timp ce cheltuielile au reprezentat 2.269 lei, iar cea mai mare parte a fost direcţionată către plata utilităţilor şi întreţinerea locuinţei, după cum arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), citate de Agerpres.

Potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie, anul trecut, venitul mediu lunar a fost de 937,7 lei/persoană, în timp ce veniturile băneşti au fost, în medie, de 2.104,3 lei lunar/gospodărie (789 lei/persoană), iar veniturile în natură de 396,4 lei lunar/gospodărie (148,6 lei/persoană).

Datele INS relevă, de asemenea, că salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri, respectiv 51,1%, urmate de veniturile din prestaţii sociale (23,8%), veniturile din agricultură (3,4%) şi veniturile din activităţi neagricole independente. Principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii, impozite, contribuţii şi cotizaţii, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei.