ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Eugen Tomac a propus un proiect de lege pentru ca ziua de 27 martie să fie declarată sărbătoare națională în amintirea Zilei Unirii Basarabiei cu România, informează realitatea.net.

Senatorii au adoptat acest proiect de lege, iar ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, este declarată sărbătoare națională.

"Ziua Unirii Basarabiei cu România poate fi marcată de autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale, muzee, reprezentanțele Românieii în străinătate prin organizarea de evenimente și manifestări publice și cultural-științifice dedicate acestei sărbători", explică deputatul Eugen Tomac.

Guvernul și autoritățile administrației publice centrale și locale „iau măsurile necesare pentru ca în data de 27 martie drapelul României să fie arborat, în conformitate cu prevederile Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice", conform propunerii legislative.