ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trenurile de metrou nu vor pleca din stațiie de pe noua magistrala Drumul Taberei-Eroilor nici în martie 2017, ultimul din lungul șirul de termene avansate de autorități.

Reprezentanții Metrorex spun că trenul va circula pe noua linie abia spre finalul anului viitor, iar ceva mai devreme ar urma să fie anulate totuși restricțiile de circulație de la suprafață, anunță Digi 24.

Șefii de la Metrorex le transmit acum bucureștenilor care locuiesc în Drumul Taberei că nu se vor urca în metrou mai devreme de a doua jumătate a anului viitor.

„Au rezultat probleme la reconstituirea suprafețelor după închiderea șantierelor. Mai precis, nu sunt prevăzute aceste proceduri de refacere a iluminatului public, de refacere a spațiilor verzi. Metrorex își scrie acum procedurile pentru a remedia aceste deficiențe istorice și pentru a da noul termen de punere în funcțiune”, a explicat Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

Noua linie de metrou va avea aproape șapte kilometri și 10 stații. Tunelurile sunt aproape gata și se lucrează deja la amenajarea stațiilor.

Au rămas, însă, de săpat 220 de metri în zona Eroilor pe sub râul Dâmbovița și actuala stație de metrou. Aceste lucrări au stagnat după ce, la finalul anului trecut, asfaltul s-a surpat în zonă și a fost nevoie de consolidarea terenului. Urmarea - tunelul va fi gata abia în august.

Singura veste bună e că strada Valea Ialomiței, unde se construiește depoul, ar urma să fie redeschisă circulației peste șase luni. Motivul pentru care acum nu se circulă pe această arteră importantă este că nu s-a încheiat licitația pentru iluminatul public din zonă. Linia de metrou din Drumul Taberei se construiește deja de patru ani și jumătate. Ar fi trebuit să fie gata în trei.