ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viktor Orban, premierul Ungariei, s-a aflat zilele trecute în România, unde a participat la mai multe evenimente. 

Cu ocazia întâlnirii cu comunitatea protestantă maghiară, Orban nu s-a putut abține și a făcut o serie de declarații care au incitat românii.

„Viitorul este scris în limba maghiară", a spus Orban, o afirmație interpretabilă, car a făcut înconjurul presei. „Congregațiile protestante sunt avanposturile națiunii maghiare în această lucrare" a mai spus Orban, care a și reprodus momentul expunerii acestei idei pe pagina sa de Facebook.

Vorbele sale au fost contrate de un etnic maghiar din Târgu Mureș, care pe pagina de Facebook a lui Orban i-a lăsat un comentariu.

„Dragă Domnule Prim-ministru, sunteți în țara toleranței — toleranță pe care maghiarul transilvănean a simțit-o și o va simți întotdeauna. Pentru alții, pentru vederile lor diferite, pentru alte națiuni, pentru alte religii, pentru alte opinii politice. Un tărâm liberal și tolerant al Europei, care nu are nevoie de ură", a scris Peter Szabo.

Acesta a absolvit Institutul de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, a lucrat pentru grupul Hoffmann-La Roche și este chiar un promotor al culturii maghiare, fiind administrator al Online Hungarian Courses.