ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vila Egreta din Balta Mică a Brăilei, construită ca destinație de vânătoare pentru soții Ceaușescu, este în paragină de aproape 10 ani. Autorităţile nu au mai avut bani pentru întreţinerea ei, iar acum încearcă să o vândă, dar fără succes.

Cabana "Egreta" era, pe vremuri, locul pe care mii de turişti îl vizitau anual. Acum a devenit casa oamenilor fără adăpost. Din cabana de vânătoare nu au mai rămas decât pereţii, acoperișul, o parte din lemnăria ușilor și a ferestrelor.

Cabana avea cinci camere cu şemineu şi lustre de cristal, iar în faţă era amenajat un heliport.

Reşedința urma să-l găzduiască pe Nicolae Ceaușescu. Au venit însă evenimentele din 1989 şi soarta clădirii avea să fie cu totul alta.

„Cabana a fost preluată de Direcția Silvică Brăila, a fost folosită pentru turiști străini, pentru vânătoare, a fost rumos! Se vânau rațe, gâște, bine... porci mistreți doar când era sezonul lor, nu mereu. Acum e pustiu, e o ruină”, spune Tudorel Podgoreanu, fost cabanier, citat de digi24.ro.

Un an mai târziu, aici s-au interzis vânatul şi pescuitul. Aşa că, din lipsă de fonduri, Direcția Silvică Brăila a scos "Egreta" la vânzare.

„Nu am avut nici un fel de oferte, doritori care să depună o ofertă pentru a putea fi vândută. Ultima valoare pe care a fost scoasă la licitație anul acesta a fost de 390.290 de lei”, susţine Vasile Dumitraș, purtător de cuvânt al Direcției Silvice Brăila.