ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vile istorice cu suprafețe generoase și poziționate în zone centrale sunt scoase la vânzare la prețuri de câteva milioane de euro.
 
Printre ele - vila în care a fost timp de 45 de ani ambasada Statelor Unite, conacul în care s-a semnat intrarea României în Primul Război Mondial sau cea mai premiată vilă din București pentru arhitectura ei, Vila Capo.
 
Cea mai scumpă vilă aflată la vânzare în acest moment este fosta reședintă a ambasadorului Americii la București. Costă 10 milioane de euro. Imobilul este situat pe Bulevardul Kiseleff și are o suprafață construită de 1700 de metri pătrați, la care se adaugă o curte generoasă. Vila are sală de fitness, piscină și finisaje de lux.

Tot 1700 de metri pătrați are și Vila Capo din zona Dorobanți a Capitalei. Realizată în stilul art-deco, clădirea este câștigătoarea mai multor premii de arhitectură. Ultimul etaj are toți pereții din sticlă și oferă o vedere panoramică. Prețul de vânzare este de opt milioane de euro.

Un preț apropiat, de 7,5 milioane de euro, are și Vila Edgar Mavrocordat, fostul sediu al Ambasadei SUA timp de 45 de ani, situat foarte aproape de kilometrul zero al Capitalei.

„Vorbim despre un imobil de 2.100 de metri pătrați de teren cu 2.500 de metri pătrați de construcție. 50 de camere. Proprietatea a fost bine întreținută de cei de la ambasada americană, s-au păstrat ușile, feroneriile și șemineele. Fiecare obiect în sine este un obiect de artă”, spune Eduard Uzunov, patronul unei companii imobiliare, potrivit digi24.ro.

O altă bijuterie arhitecturală scoasă la vânzare este Casa Vintilă Brătianu. Imobilul a fost reconsolitat și restaurat recent și are și o semnificație istorică. În această bibliotecă, România a semnat convenția de intrare în primul Război Mondial. Casa este decorată cu lambriuri și plafoane din lemn și candelabre de alamă.