ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei șapte tineri care au violat o fată la Vaslui trebuie pedepsiți, conform legii. Asta ca să fie clar de la bun început. Problema este alta: cum s-a ajuns aici? Cum s-a ajuns la această faptă reprobabilă?

Părere mea este că astfel de tineri sunt rezultatul a 25 de ani de "progresism" aplicat. Credeți că ei sunt în doar în comuna aceea din Vaslui? Vă înșelați. Ei sunt în toată România, în fiecare comună și oraș al acestei țări. 

Văd că apar anumite personaje pițigăiate care încearcă să ne convingă că România însăși este una care promovează o cultură a violului. Că acest gen de comportament reprobabil ar fi dovada barbariei culturii noastre tradiționale și dovada înapoierii noastre cronice. Mai-mai că nu ni se cere să redenumim Muzeul Țăranului Român în Muzeul Violatorului Român.

Să ne uităm puțin la tinerii aceștia. Cum se îmbracă ei? Cum vorbesc, cum gesticulează, care e atitudinea lor? Vi se pare că seamănă cu atitudinea românului arhaic, patriarhal? Doar dacă înveți istorie din halucinațiile lui Radu Jude poți crede asta. Violatorii nu se îmbracă în costum național, nu se duc duminică la Biserică și nu adorm cu doinele lui Grigore Leșe în cap. 

Ei sunt ceea ce au fost educați să fie. Ceea ce au văzut la TV, pe internet, ce au ascultat la Radio. Este de-a dreptul stupid să te plângi de societatea românească când 25 de ani ai tăcut mâlc sau ai încurajat acest drum. La ce mă refer?

Uitați-vă pe canalele muzicale românești. O să vedeți cum femeia este redusă la stadiul de obiect sexual, pe care se bat "șmecherii" sau cu care se laudă ei. Un fel de accesoriu.

Asta dacă nu cumva e vorba despre vreo interpretă care își face un scop în viață din a face oamenii să fie mai atenți la goliciunea ei, decât la voce. Vă mai aduceți puzderia de "girl bands"( trupe de fete) care invadaseră televizoarele României? Ei bine, câte din ele nu s-au folosit de notorietatea lor pentru a poza dezbrăcate prin diferite reviste? Foarte puține. Câte din ele au rezistat doar prin talent și voce în domeniu? Cu 2-3 excepții, niciuna! Câte s-au folosit de expunerea publică a nurilor pentru a-și găsi un soț bogat?...

Când toate astea se întâmplau, feministele oripilate de-acum tăceau mâlc. Doamna comisar de la Scânteia, care trăge de urechi țara toată, avea alte treburi.

Sexualizare excesivă a tinerilor prin mass-media? CNA n-a văzut, n-a auzit. Dansuri lascive, trupuri dezgolite, limbaj explicit la orice oră din zi? Pleacă dom'le d-aici! N-auzi că suntem europeni! Bigotule!

Stați că nu s-a terminat. Acum ceva timp, toată presa "occidentală, europeană, quality", sărea în cap asociațiilor de părinți care cereau ca școala să ofere copiilor și alternativa fecioriei, a abstinenței, a curăției trupești. "Medievalilor, bigoților, creștinopaților", au zbierat ei. Unde e Toma Pătrașcu acum? De ce nu se duce Toma Pătrașcu, de mână cu prietenii săi de la Hotnews la Vaslui, să-i explice fetei violate în timp ce venea de la școală, cum e bine să le bagi copiilor sex în cap de la vârste fragede? De ce tac?  De ce nu sare presa "pro-europeană" la gâtul judecătorilor care i-au lăsat în libertate pe violatori? Întrebări retorice, desigur.

În România progresistă și liberală, e ok să pui în scenă "căsătorii homosexuale" la ore de maximă audiență, dar nu e ok să le vorbești tinerilor că sexul nu e totul în viață. 

Credeți că emisiunile vulgare, stilul de viață agresiv și intolerant s-au inventat în România? Nici vorbă. Uitați-vă la cum se vorbește în filmele americane și clipurile muzicale care se promovează la TV și pe internet. Le-am văzut timp de 25 de ani. Ca și copil, mi-aduc aminte că eram șocat de limbajul rapperilor americani, de felul cum se raportau ei la femei. Îi puteam auzi de la 9 dimineața la 9 seara. De-altfel, cuvântul "bitch"(cățea, curvă, târfă, etc) a intrat în vocabularul uzual al românului urbanizat. La fel și "fuck".

S-au ridicat atunci ONG-urile să se plângă? Nici vorbă. De altfel, ONG-uri feministe au fost printre cele care s-au opus adoptării unei legi mai stricte a pornografiei. 

Iată unde este vina pentru nenorocirea fetei din Vaslui. În niciun caz cultura și modul de viață tradițional. În trecut, rău-făcătorii erau considerați rușinea satului, erau ostracizați, puși la colț. Azi, în România progresistă și liberală, ei sunt promovați la televizor ca vedete și modele.

Aferim!