ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viorel Cataramă, președintele Partidului Dreapta Liberală, a fost prezent vineri la protestul din Piața Victoriei, explicând că a venit pentru a-și arăta nemulțumirea pentru măsurile „de falimentare a României și de suprimare a drepturilor și libertăților fundamentale”.

El spune că România a fost prăbușită economic și principala lovitură a fost încasată de sectorul privat cu capital românesc.


„Am venit să protestez împotriva unor măsuri de falimentare a României și de suprimare a drepturilor și libertăților fundamentale ale oamenilor.

Să protestez pentru că în acest moment, capitalul românesc a primit lovitura decisivă: cei 1,5 milioane de șomeri provin din sectorul privat cu capital românesc. 5 milioane de persoane peste 65 de ani au fost declarate infractori și arestați la domiciliu”, a spus el într-un interviu.
 
Cataramă afirmă că România a fost „prăbușită” de oameni care au acționat pe bază de frică. Conform acestuia Președintele Iohannis și parlamentarii care au aprobat măsurile propuse de acesta sunt principalii vinovați pentru situația actuală.

„România a fost prăbușită de niște oameni care au acționat pe bază de frică. România este în război cu un virus, dar interesele României sunt mai presus de orice alte interese. Care sunt interesele României?

Să avem o economie puternică și oameni care muncesc și beneficiază de rezultatele muncii lor. Per a contrario, e economie în faliment, șomeri, oameni care-și pierd viața pentru că nu au acces la sănătate nu este acceptat.

Eu cred că principalii vinovați sunt Președintele României și Parlamentul care a acceptat aceste legi odioase pentru România. Ni s-a pus pumnul în gură, ni se face bine cu forța și vreau să vă dau un exemplu: cei care de dimineață până seară ne amendează, ne amenință, ne sugerează că putem merge la închisoare, sunt primii cei care nu respectă Constituția. Este de-a dreptul sfidător ca oameni în fruntea țării să declare că pentru interesele poporului român, nu vor respecta Constituția.

Este inadmisibil și mă bucur că există Curtea Constituțională care să mai apere drepturile noastre fundamentale. 

Este inadmisibil ca persoane care ne spun de dimineață până seară și ne amenință, ei sunt primii care nu respectă regulile și mă refer la purtatul măștii.

Azi (vineri, n.r.) a apărut în presă o captură de conversație în care unul care de dimineață până seară ne amenință a spus că nu-i necesar ca ei să poarte măști în spații închise. Cum putem să credem în măsurile unora care de frică au distrus România și au nenorocit milioane de români?”, a încheiat el.