ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce și-a petrecut întreaga viață în bătăi și umilințe prin centrele de plasament din România, acum, la 22 de ani, Tiberiu Antipa vrea să ofere o rază de lumină copiilor care au aceeași soartă cu a lui. Așa că se ambiționează an de an să ofere micuților câteva zile de soare la malul mării.

De acest premiu se bucură numai cei care au luat note mari la școală și au fost premiați. Este orfanul care a devenit tată pentru sute de copii abandonați sau care fac parte din familii defavorizate.

„Eu cred că acești copii trebuie stimulați, mai ales că au depus efort să termine cu brio școala, acesta fiind un premiu pentru ei. Aducându-i la mare sau la munte pentru trei zile, uită de viața urâtă pe care o au de zi cu zi”, a declarat pentru Libertatea, Tiberiu Antipa.

De la 18 ani organizează evenimente și alte activități și proiecte menite să aducă o rază de lumină pentru copiii din centre sau din familii defavorizate, bătrâni, toate categoriile sociale.

„Avem proiecte, acum după tabăra asta vrem să punem pozele pe Facebook pentru a le arăta oamenilor că am reușit. Apoi, începem campania „rechizitele copiilor”, prin care vom da copiilor din familiile defavorizate din sate și din București, ghiozdane cu rechizite pentru ca ei să poată începe școala, așa cum ar trebui să o înceapă fiecare copil cu familie”, povestește Tiberiu.

Apoi, mai are proiectul de Crăciun, cu care vrea să-l depășească în amploare pe cel de anul trecut în care a dat cadouri pentru 300 de copii. 

„Vrem să ajungem să dăm la 600 de copii cadouri, dar pentru asta avem nevoie de sprijinul oamenilor și al companiilor. Oamenii sunt foarte reticenți. Pentru ei ar fi mai ușor dacă ar dona pentru un copil mic, dacă ar fi numai copii mici într-o tabără donațiile ar merge mai repede. Dar eu nu merg pe premisa asta, să iau numai copii mici, pentru că și cei mari au nevoie de recreere, de alte distracții față de cele pe care le au zi de zi, de alt mediu”, a mai afirmat tânărul.