ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ADF este inclusă de un (1) ONG sau ceva de genul la „hate group”. Repet: una bucată ONG, ale cărui procedee de etichetare stigmatizantă sunt criticate inclusiv de presă liberal-progresistă (Politico*), a inclus ADF pe această lista (neagră). Doar una.

ADF a reușit să reprezinte cu succes în fața Curții Supreme a SUA câteva cazuri celebre care au ajutat la o mai bună apărare a libertății religioase de abuzurile progresiștilor. Așadar, etichetată sau nu, ADF are justiția, cel puțin în cazurile menționate, de partea sa.

Vișki, preluat fără rest de RFI și Adevărul, care nu s-au obosit să ia o reacție și de la ADF sau să vadă de unde provine eticheta (ducă-se pe pustii jurnalismul, trăiască activismul!) preia stigma acestei una bucăți ONG și îngroapă tot evenimentul CpF de la Parlament, care a inclus multe alte organizații și reprezentanți ai cultelor din România, la demers susținut de grupuri de ura.

Aceste grupuri de ură există doar în propagandă lui Vișki și în etichetarea Southern Poverty Law Center. și, oricum, era vorba doar de ADF, nu de European Dignity Watch, de croați, de culte. Reamintesc că la conferința de la Parlament au participat ortodocși, catolici, mozaici, protestanți. Și politicieni, adică reprezentanți ai poporului.

Invocarea etichetei infamante se face pentru a sugera un pericol, mare pericol: niște oameni răi vor să pună ghiară pe Europa de Est. ”Bătălia pentru Europa de Est”, așadar, în care oamenii buni, adică ONG-urile LGBT, ONG-urile lui Soros, „lumea bună”, într-un cuvânt, se confruntă cu lumea rea: organizații de activiști creștini, culte, societate civilă locală. Practic, lumea rea e cam toată lumea din România, când vezi evantaiul divers de culte, organizații și societăți, și când vezi sprijinul inițiativei CpF, transconfesional și transetnic. [Monocolori și monomaniaci sunt, în schimb, acești ”Divertis” fără umor și diversitate ai societății civile produse în vitro.]

Nici măcar nu se vede ridicolul și penibilul poziției adoptate. Bătălia pentru Europa de Est? Că să o salvezi de la ce? De la dreptul de a-și susține valorile? De la dreptul de a vota într-un referendum? De la suveranitate? De la democrație? Hai să presupunem, reducând la absurd, că e problema cu ADF. Așa, și? Dacă dispare ADF, dispare opinia covârșitoare a românilor despre referendumul pentru căsătorie și despre legalizarea mariajului gay? Europa de Est vrea conservatorism și asta este absolut clar, limpede, vizibil cu ochiul liber, din avion, de la Bruxelles, de oriunde, de către oricine.

Prin urmare, nu pot înțelege de aici decât că dl Vișki înțelege bătălia pentru Europa de Est că un plan de ocupare și colonizare a unui teritoriu încă sălbatic, locuit de băștinași primitivi, care încă nu s-au transformat toți în unități de producție standard ai capitalismului gay.