ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aparatură medicală în valoare de 23.465,58 lei a fost donată, la începutul acestei luni, Spitalului Clinic de urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” din București, Secția clinică anestezie și terapie intensivă nou-născuți, de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, informează basilica.ro.

Donația constă în două seringi automate Alaris, o pompă volumetrică Alaris, precum și consumabile. "În secția noastră ajung, în medie, 200 de copii pe an, unii dintre aceștia se nasc prematur sau sunt foști prematuri. În acest moment, avem opt paturi pe secție, iar rula­jul de pacienți este extrem de mare. Toți au nevoie de îngrijire specială și aparatura este foarte importantă. Mulțumim voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și mai ales părintelui arhimandrit Ciprian Gră­di­naru, pentru că s-au gândit la noi și la sufletele firave pe care le îngrijim și pentru care facem tot ce putem să le salvăm. Prin aceste pompe de perfuzie și injectomate se administrează perfuzia de reechilibrare, medicația, uneori și nutriția. Donația aceasta completează ceea ce avem noi, dar necesarul este mai mare. Un pacient poate avea nevoie simultan și de trei sau patru injectomate”, a declarat dr. Ana Maria Brădeanu, șef de compartiment Secția clinică ATI a Spitalului „Grigore Alexandrescu”.