Calea spre o țară mai bună, cu profesori, preoți și politicieni mai buni, este prin așezarea societății pe „dublul izvor al familiei și al cuvântului lui Dumnezeu”, a spus ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, cu ocazia Sfintei Liturghii săvârșite duminică, 8 septembrie, la Mânăstirea Vorona, informează portalul Doxologia.

„În această sfântă zi, dedicată Nașterii Preasfintei Maicii Domnului, înțelegem din cuvântul Evangheliei de astăzi, că această dramatică și tristă criză în care ne găsim, și ca persoane, și ca obște - comunitate, trebuie să avem în față două lucruri: familia și cuvântul lui Dumnezeu. «Căutați mai întâi acestea, și celelalte se vor adăuga vouă», căci dacă omul are în viața sa o familie binecuvântată, și ascultă, împlinește cuvântul lui Dumnezeu, celelalte se adaugă lui. Se adaugă o viață materială mai bună, vom avea preoți mai buni, dascăli mai buni, și politicieni mai buni, și o țară mai curată, și Biserică mai duhovnicească, toate așezate pe acest dublu izvor de autenticitate, de frumusețe și adevăr: familia și cuvântul lui Dumnezeu”, a spus Mitropolitul Moldovei, cu o zi înainte de începerea unui an școlar.


 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews