ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Calea spre o țară mai bună, cu profesori, preoți și politicieni mai buni, este prin așezarea societății pe „dublul izvor al familiei și al cuvântului lui Dumnezeu”, a spus ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, cu ocazia Sfintei Liturghii săvârșite duminică, 8 septembrie, la Mânăstirea Vorona, informează portalul Doxologia.

„În această sfântă zi, dedicată Nașterii Preasfintei Maicii Domnului, înțelegem din cuvântul Evangheliei de astăzi, că această dramatică și tristă criză în care ne găsim, și ca persoane, și ca obște - comunitate, trebuie să avem în față două lucruri: familia și cuvântul lui Dumnezeu. «Căutați mai întâi acestea, și celelalte se vor adăuga vouă», căci dacă omul are în viața sa o familie binecuvântată, și ascultă, împlinește cuvântul lui Dumnezeu, celelalte se adaugă lui. Se adaugă o viață materială mai bună, vom avea preoți mai buni, dascăli mai buni, și politicieni mai buni, și o țară mai curată, și Biserică mai duhovnicească, toate așezate pe acest dublu izvor de autenticitate, de frumusețe și adevăr: familia și cuvântul lui Dumnezeu”, a spus Mitropolitul Moldovei, cu o zi înainte de începerea unui an școlar.