ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a avut ieri o întrevedere cu Thanglura Darlong, Ambasadorul Indiei în România. Întâlnirea a avut ca obiectiv principal dezvoltarea schimburilor economice bilaterale, informează CCIR.

„Ne dorim ca nivelul schimburilor comerciale de bunuri și servicii dintre cele două țări să crească atât prin dezvoltarea afacerilor, cât și prin diversificarea lor. Piața forței de muncă din România înregistrează, în prezent, un anume  deficit, iar India poate fi o sursă importantă de personal calificat”, a susținut președintele CCIR.

Mihai Daraban a adăugat că principalele linii de dezvoltare ale cooperării economice dintre România și India ar trebui să aibă la bază sectoare economice precum IT, petrol și gaze, agricultură, industria metalurgică, industria componentelor auto, transportul maritim și construcția de nave.

Președintele CCIR a subliniat principalele avantaje ale Portului Constanța și potențialul de a deveni un hub important pentru India în transportul mărfurilor înspre și dinspre Europa Centrală și de Sud-Est. De asemenea, Portul Constanța prezintă un potențial investițional ridicat, având în vedere suprafața disponibilă în interior pentru construcția de platforme logistice.

Thanglura Darlong, Ambasadorul Indiei în România, a precizat că, 2018, an în care se împlinesc 70 de ani de la inițierea relațiilor diplomatice dintre India și România, reprezintă  oportunitatea perfectă  în ceea ce privește intensificarea schimburilor comerciale și a inițiativelor de afaceri între cele două state.

Pe teritoriul României activează în prezent 305 companii indiene, cu un capital total subscris de 17,76 milioane Euro. Anul trecut, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și India s-a cifrat la 571,39 milioane euro.