ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


60 de migranți au intrat ilegal azi-noapte în România dinspre Serbia, în jurul orei 1:30.
 
Grupul este alcătuit exclusiv din bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, care provin din Irak, Afganistan, Pakistan, Somalia și Maroc.

Migranții au fost reperați de polițiștii de frontieră în jurul localității timișene Comloșu Mic cu ajutorul dispozitivelor de termoviziune. Ei au fost reținuți și duși pentru identificare la sediul Poliției de Frontieră Jimbolia, unde sunt interogați atât de frontieriști cât și de structurile de securitate ale statului român. 

Autoritățile române au anunțat că au luat legătura cu cele sârbe pentru a se face cercetarea evenimentului în comun, conform protocolului. 

Potrivit www.pressalert.ro, la sediul sectorului Poliție de Frontieră Jimbolia au fost aduse suplimentar, echipaje de la Jandarmerie, care asigură paza zonei. Perimetrul în care migranții au trecut granița româno-sârbă se află în apropiere de localitatea Lunga, unde autoritățile române au amenajat acum câteva luni o tabără pentru primirea refugiaților.