ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Daniel a reamintit, sâmbătă, importanța pelerinajului Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, sărbătorit astăzi.   Acesta a explicat  zecilor de credincioși prezenți, că pelerinajul este o modalitate de a ne arăta că noi, oamenii suntem călători într-un timp care trece foarte rapid: ”suntem călători, trecători pe pământ,  totul trece repede și trecem și noi”, informează Basilica.ro

 

Sâmbătă, Patriarhul Daniel a oficiat Sfânta Liturghie de hramul Catedralei Patriarhale și al Capitalei, sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Preafericitul a  susținut slujba împreună cu mai mulți ierarhi români, dar și Mitropolitul Naum de Ruse, din Biserica Ortodoxă a Bulgariei, țara natală a Sf. Dimitrie cel Nou, și Episcopul Qais de Erzurum din Patriarhia Antiohiei. Au fost prezenți 41 ierarhi.

În cadrul slujbei, Patriarhul a susținut o predică despre veșnicia de apoi și despre rapiditatea cu care timpul din prezent trece: ”Și pentru că totul este trecător în jurul nostru, dorim o cetate netrecătoare, veșnică. Aceasta este Împărăția lui Hristos care nu va avea sfârșit”, a spus Preafericirea Sa, explicând că „reperele și căile pe care mergem noi spre Împărăția Cerurilor au fost deja trasate, luminate de către sfinți. Tot în cadrul slujbei, Patriarhul Daniel a reamintit și viața Sfântului Dimitrie cel Nou, care a început să fie cunoscut de omenire, după moartea sa.

”Nu a fost cunoscut decât foarte puțin în timpul vieții sale pământești, dar s-a făcut cunoscut după ce sufletul său a ajuns în ceruri”. A încheiat Patriarhul Daniel

 

100 de adevăruri istorice explicate de Acad. Ioan-Aurel Pop. Despre perspectivele românilor migranți: „Unii vor crede că patria e acolo unde e bine. Alții își vor reveni și vor zice „nu contează dacă patria este mare sau mică, contează că e a mea”