Zeci de preoți ortodocși s-au prezentat marți la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba pentru a dona sânge, în cadrul campaniei „Susține Viața, donează Sânge”, inițiată cu implicarea Arhiepiscopului de Alba Iulia, Irineu.

„Nu putem fi indiferenți la suferința semenilor noștri. Donând sânge, îi putem ajuta pe cei bolnavi să trăiască. Prin sângele nostru, contribuim, într-adevăr, la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea unui bolnav aflat în suferință. În felul acesta, îl urmăm pe Răscumpărătorul Divin, conștienți că noi avem o viață nouă. Avem viața cea adevărată, prin sângele lui Hristos”, a afirmat Arhiepiscopul Irineu, care, deși și-a manifestat dorința de a dona, nu a putut face acest lucru, având peste 60 de ani.

Preoții au mărturisit că speră să fie un exemplu și pentru credincioși, îndemnându-i să doneze, având în vedere nevoia de sânge în unitățile medicale din județ.

Campania „Susține Viața, donează Sânge” face parte din evenimentele și acțiunile pro-viață organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei în „Luna pentru viață” (1-31 martie).

Există anumite condiții de admisibilitate pentru a dona, cum ar fi vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 de ani, greutate peste 50 de kilograme, fără intervenții chirurgicale în ultimele șase luni, fiind respinși și cei care sunt sub tratament pentru diferite afecțiuni, ca hipertensiune, boli de inimă, renale, psihice, hepatice, boli endocrine etc.

Donatorul are dreptul să primească, la cerere, 7 tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, pentru salariați, sau o zi scutire de frecvență, pentru elevi, studenți și militari etc. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews