ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de preoți ortodocși s-au prezentat marți la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba pentru a dona sânge, în cadrul campaniei „Susține Viața, donează Sânge”, inițiată cu implicarea Arhiepiscopului de Alba Iulia, Irineu.

„Nu putem fi indiferenți la suferința semenilor noștri. Donând sânge, îi putem ajuta pe cei bolnavi să trăiască. Prin sângele nostru, contribuim, într-adevăr, la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea unui bolnav aflat în suferință. În felul acesta, îl urmăm pe Răscumpărătorul Divin, conștienți că noi avem o viață nouă. Avem viața cea adevărată, prin sângele lui Hristos”, a afirmat Arhiepiscopul Irineu, care, deși și-a manifestat dorința de a dona, nu a putut face acest lucru, având peste 60 de ani.

Preoții au mărturisit că speră să fie un exemplu și pentru credincioși, îndemnându-i să doneze, având în vedere nevoia de sânge în unitățile medicale din județ.

Campania „Susține Viața, donează Sânge” face parte din evenimentele și acțiunile pro-viață organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei în „Luna pentru viață” (1-31 martie).

Există anumite condiții de admisibilitate pentru a dona, cum ar fi vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 de ani, greutate peste 50 de kilograme, fără intervenții chirurgicale în ultimele șase luni, fiind respinși și cei care sunt sub tratament pentru diferite afecțiuni, ca hipertensiune, boli de inimă, renale, psihice, hepatice, boli endocrine etc.

Donatorul are dreptul să primească, la cerere, 7 tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, pentru salariați, sau o zi scutire de frecvență, pentru elevi, studenți și militari etc.