ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 2017 vom avea, prin lege, 14 zile libere, cu două mai multe decât în 2016. Trei dintre ele sunt în weekend: 1 ianuarie, a doua zi de Paște și de Rusalii.

După primele două zile libere din an, următoarea sărbătore legală este pe 24 ianuarie, când celebrăm Unirea Principatelor. Este primul an când nu se va lucra.

Nu vom merge la serviciu nici pe 16 și 17 aprilie, prima și a doua zi de Paște. Vom avea un weekend prelungit și pe 1 mai, care pică luni.

Și 1 iunie, Ziua Copilului, a fost declarată oficial zi liberă. Și vom sta acasă pentru că pica într-o joi.

O mini-vacanță vom avea și de Rusalii. A doua zi a sărbătorii este luni.

Românii vor mai avea liber pe 15 august și de Sfântul Andrei.

Vom avea un sfârșit de săptămână prelungit de Ziua Națională a României, care va fi vineri, și de Crăciun, pe care îl vom sărbători luni și marți.

Potrivit Codului Muncii, salariații care lucrează în zilele de sărbătoare trebuie să primească fie bani în plus la salariu, fie zile libere în compensație. Oricum, suntem departe, de exemplu, de spanioli, care au 33 de zile libere pe an, scrie stiri.tvr.ro.