Ceremonie militară fastuoasă duminică, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pentru a sărbători Ziua NATO. Se împlinesc 12 ani de când drapelul României a fost arborat oficial la sediul Alianței Nord Atlantice. Ziua NATO se sărbătorește în țara noastră în prima duminică a lunii aprilie, începând cu anul 2005, anunță B1 TV.

Pe 29 martie 2004, România a aderat la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianței Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, pe 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO.

Odată cu această sărbătoare, este organizată anual și Ziua Porților Deschise la MApN, publicul având acces în instituție. Anul trecut, de Ziua Porților Deschise, vizitatorii au putut să asiste la un exercițiu de mânuire a armamentului executat de militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul". În plus bucureștenii s-au bucurat și de o expoziție exterioară de tehnică militară, precum și de alte expoziții tematice organizate în sălile dedicate întâlnirilor oficiale.

Armata română a decis ca în 2016 să participe la un număr record de exerciții militare complexe, peste 400. Totodată, o flotă a NATO cu fregate, dragoare și distrugătoare ar putea fi prezentă permanent în Marea Neagră. Este vorba despre nave de luptă din Germania, Italia, Turcia sau Statele Unite, care ar putea face parte din noua grupare navală pe care România și-o dorește prezentă în Marea Neagră. Proiectul Ministerului Apărării va fi discutat cu șefi din NATO inclusiv la summitul care va avea locul anul viitor. Proiectul a fost pus pe hârtie de Ministerul Apărării, după ce rușii au întărit, la rândul lor, flota militară din Crimeea. Noua grupare maritimă ar aparține NATO și ar putea fi similară celor 4 deja existente, dar care nu staționează permanent în apele teritoriale ale alianței.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews