ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Managerul general al UTA, Codru Grădinariu, a venit la spital însoțit de jucătorii Marius Chindriș, Norbert Polgar, Bogdan Miron și golgeterul Adrian Petre. 

„Părea o acțiune simplă, una cu zâmbete, cu daruri, cu un strâns de mâini la final, și apoi fiecare cu treaba lui”, povestește reporterul de la Special Arad, Lucian Dănilă. 

Nu a fost deloc așa. Fotbaliștii de la UTA au mers la Spitalul Matern din Arad, invitați de o asociație caritabilă, Cetatea Voluntarilor. Anamaria Nyeki, președinta asociației, le spusese celor de la UTA că bebelușii abandonați în acest spital au nevoie de scutece, de șampoane și de pături.


Puteau să lase cutiile cu daruri la intrarea în salon și să plece. Dar n-au făcut-o. Știau că, în afară de lucrurile materiale, acestor bebeluși, care au o lună, trei luni, șapte luni, chiar un an, le lipsește și altceva, mult mai de preț. Dragostea și mângâierea părintească, mai importante decât orice bun material…
 
 

S-au echipat așa cum se cuvine, au intrat în saloane și au luat copiii în brațe. Și, pentru prima oară în viața lor, fotbaliștilor li s-au înmuiat genunchii. 
 
 

„Sunt emoționat. Pur și simplu tremuram în timp ce l-am ridicat în brațe pe unul dintre acei bebeluși. Mă bucur că am venit aici alături de Ana, de colegii mei și că am putut să ajutăm cu minimul necesar. Mă gândesc că acești copii nu au șansa, norocul pe care l-am avut majoritatea dintre noi în viață, acea bucurie care poate părea banală de a spune mamă sau tată. Ei nu mai au cui să spună mamă și tată, iar acest lucru este foarte trist”, (Norbert Polgar, fotbalist UTA Arad).
 
 

 

 „Mă bucur că am participat la această acțiune. Am fost și la alte acțiuni alături de Cetatea Voluntarilor, dar parcă niciuna nu a fost încărcată de atâtea emoții. Voi rămâne aproape de aceste acțiuni făcute cu sufletul de Ana, de noi, și m-aș bucura ca arădenii să ajute și ei” (Adrian Petre – fotbalist UTA Arad).
 
 

 

„Am avut emoții mari. Mă gândeam la soarta acestor copii, la șansa lor la un viitor. Pur și simplu mi-au tremurat picioarele, mie dar și jucătorilor alături de care am venit aici. Ne bucurăm că noi, clubul UTA, putem arăta că suntem un club al arădenilor pentru arădeni. Am arătat până acum și vom continua această filozofie de a fi alături de toți arădenii, de toți cei care au nevoie de ajutor. M-aș bucura ca persoane cu posibilități să se intereseze de soarta acestor copii și să le aducă bucuria de a le oferi un cămin, o mângâiere, o viață normală și decentă” (Codru Grădinariu – manager general UTA).
 
 

„Nu suntem pentru prima dată aici. Venim de câte ori putem pentru a ajuta copiii de aici, cadrele medicale, mămicile… Anul trecut am fost tot împreună cu partenerii noștrii de la UTA și am pictat holurile acestui spital. Acum le-am adus cadouri copiilor abandonați: scutece, pături, șampon și altele. Vreau să spun că necesarul pentru următoarele șase luni la secția clinică de neonatologie, scutece, șervețele și tot necesarul unui bebeluș este asigurat. O parte mare din necesar este asigurat de campania Banca de scutece Arad, iar cealaltă, cu contribuția clubului UTA Arad” (Anamaria Nyeki – președinte asociația Cetatea Voluntarilor).
 
 

„Am văzut în această dimineață ceva ce nu am văzut niciodată la un jucător al Bătrânei Doamne. Am văzut că le-au tremurat picioarele în timp ce luau în brațe acei bebeluși. Lor nu le-au tremurat niciodată picioarele la vreun meci, indiferent de miza acestuia. Asta ne arată că viața nu este numai un simplu joc de fotbal, un antrenament sau miza unor puncte câștigate. Viața reală implică mult mai mult, iar unele lucruri cu care ne întâlnim ne pot face să ni se moaie picioarele”, scrie jurnalistul Lucian Dănilă.