ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Casa lui Dumnezeu este loc al vindecării, nu al bolii. Atunci de ce-a îngăduit El infectarea personalului de la Biserica din București (dacă informația e reală)? Asemenea "paradoxuri" sunt cu miile în istoria mântuirii; "paradoxuri" ni se par nouă a fi, pentru că judecata lui Dumnezeu nu e ca judecata oamenilor. De ce a îngăduit Iisus și moartea fiului văduvei din Nain? Sau a prietenului Său drag Lazăr, pentru care a și lăcrimat? Pentru ca să-i învieze și să se arate și prin aceasta Slava lui Dumnezeu, să le dea dovezi celor din acele zile că El este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu. De ce tot El a îngăduit ca paraliticul de la scăldătoarea Vitezda să pătimească timp de treizeci și opt de ani? Aici din două motive: pentru păcatele celui bolnav, iar pe de altă parte să se arate și prin el, pe care l-a vindecat, Slava lui Dumnezeu. Deci să evităm să judecăm lucrurile pripit și simplist, iar când e ceva ce nu înțelegem să căutăm răspunsul în judecata dumnezeiască iar nu în cea omenească.

*În recentul său mesaj video, Custodele Coroanei a vorbit despre sentimentele noastre de "confuzie, nedumerire și revoltă pentru că trebuie să stăm acasă, izolați într-un spațiu închis". Au lipsit cu desăvârșire cuvinte precum "epidemie, pandemie, pericol de moarte” și toate celelalte, cu care mai marii lumii și presa lor (dar și a noastră) ne agresează din zorii dimineții până-n noapte; pentru a ne convinge parcă de ceva ce nu e tocmai așa. Pentru mine unul nu există în lumea aceasta un om mai credibil ca Majestatea Sa atunci când vine vorba de binele acestei țări.

*Cine nu-L are pe Dumnezeu de Tată îl are pe cel rău de stăpân.

*Despre frică, cu Dumnezeul nostru. De frică "toți ucenicii L au părăsit pe Domnul". Să nu facem și noi la fel!

*În cursul anului 1984 am fost detașat, timp de două luni (inițial reținusem că și în anul 1983), ca asesor popular la Tribunalul Militar București. La un moment dat a existat o situație în care conducerea instanței ne-a anunțat, pe mine și pe încă un coleg asesor, că ar urma să se judece cazul cuiva care ar fi împrăștiat manifeste împotriva regimului. Fusesem ferm hotărât să nu particip (nu știam cum voi proceda) la condamnarea prersoanei în cauză. Ulterior însă nu mi s-a mai spus nimic despre cazul respectiv, și nici n-a existat o ședință de judecată la care eu să fi luat parte. Încercând să clarific ce s-a putut întâmpla, în luna iunie 2019, m-am adresat Președintelui instanței cu o solicitare scrisă. Mi s-a răspuns, prompt și binevoitor, că au fost verificate toate sentințele semnate (inclusiv) de mine, fără a fi însă identificată vreo speță ca aceea de care mă interesasem. Președintele Tribunalului mi-a mai precizat și că, dat fiind faptul că din cele relatate de mine ar putea reieși „o posibilă săvârșire a unor fapte penale”, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea Militară București; Președintele Tribunalului calificase petiția mea drept denunț/ autodenunț, ceea ce constituia în mod evident un abuz (pesemne că pe timpul corespondenței noastre colonelului magistrat Cristian Vrabie i se spusese, într-un final, cine sunt eu și cam cum mă purtasem vreme de trei decenii cu Sistemul pe care el stătea gata să-l aprere, la ordin, cu cătușele). Am scris Parchetului Curții Militare, care mi-a zis că a trimis la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Am scris și la SIIJ – de două ori în opt luni (!) – și nimeni nu mi-a mai zis nimic. Apropo de SIIJ, cei care am stat cu sufletul la gură vreo doi ani, și unii încă mai stau, ca nu cumva să-i suprime prin desființare, vom învăța oare ce superbă cacealma ne-au tras acești magistrați fără chip pe-o mână cu PSD-iștii lui Iliescu și PNL-iștii lui Băsescu și Iohannis?

*Un ostaș în patrulare/ A-ntâlnit un virus care/ Îi păruse a fi fur/ Și i-a tras un glonț în cur.

*Într-o societate în care "elitele" tac și vor tăcea, Majestatea Sa și Principele Radu și-au mărturisit tristețea la scurt timp după trecerea la cele veșnice a lui Paul Goma. Adio, Paul Goma, respectul nostru Majestate!

*Ministrul Poliției are o privire așa de tulbure de zici că acum scoate mitraliera de sub sacou.

*Până la Înviere trăim cu mângâierea că pătim împreună cu Domnul nostru Iisus Hristos.