ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*„Fiți înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii.” Înțelepciunea șarpelui constă în faptul că, atunci când îl bați, el își ferește mai ales capul de la lovituri. Tot așa și creștinul, în necazuri și în situații dificile, trebuie să-și păzească mai ales credința. Înțelepciunea șarpelui se mai arată și atunci când vrea să-și lepede pielea cea veche, se strecoară printr-o crăpătură strâmtă, pentru că altfel n-ar putea-o lepăda. Așa și creștinul, dacă vrea să se despartă de omul cel vechi, trebuie să meargă pe calea cea îngustă, după învățătura evanghelică. Iar blândețea porumbelului înseamnă nerăutatea și iertarea în supărări, necazuri și în altele asemenea (Sfântul Ambrozie de la Optina).

*Pentru că ne-ați închis în case vă va judeca istoria. Pentru că ne-ați închis bisericile vă va judeca Dumnezeu.

*Am scris undeva recent: "La alte guverne adulți putea și ei să se uite la niște gagici mișto, o Roberta Anastase, o Elena Udrea, alea, alea. La ăștia nimica, numa două sau trei mâțe leșinate.” Ce vreau să spun aici e că în urmă cu câțiva ani cerberii corectitudini politice ar fi luat foc în secunda doi acuzând "un comentariu sexist inacceptabil și bla, bla, bla”. Știm deja că mai ales venirea la Casa Albă a lui Trump a domolit mult aberațiile exaltate la care se ajunsese în ultimele decenii peste Ocean, și mai apoi și în Europa, în materie de „corectitudine politică”. Fapt care, însă, tindea și încă mai tinde să relativizeze, cel puțin în parte, drepturile și libertățile cetățenești  fundamentale, naturale. Așa încât așa zisa pandemie pare să fi fost aproape bine-venită ca să nu se sară în extrema cealaltă. Ajunge să privim la aceste din urmă trei luni ca să vedem cum mediile mai conservatoare și tradiționale, inclusiv cel bisericesc, au invocat – constant vocal, stăruitor, dar și deplin legitim – drepturi fundamentale precum libertatea de conștiință, de exprimare, egalitatea în drepturi și non-discrimanrea, dreptul la ocrotirea sănătății, libera circulație și altele. Prin urmare, ca și pe absolut oricare temă, și pe aceasta e neapărată nevoie de echilibru și de dreaptă socoteală.
 
*Totul e suportabil până când președintele mi se adresează cu „Dragii mei". Atunci simt cum dintr-o dată mă iau toate simptomele Covidului...


*Din viața a numeroși sfinți martiri învățăm că în toiul chinurilor celor mai sângeroase la care sunt supuși, ai sunt luminați de Hristos cu puteri dumnezeiești, care le ocrotesc trupul împotriva suferințelor.

*Am publicat recent două texte document probând penetrarea ilegitimă și interesată a CEDO de către unele ONG-uri (și persoane) finanțate de George Soros. Cunosc bine mai ales din interior – și am și scris fără vreo reținere – bună parte din istoricul unor asemenea lucruri. Cunosc bine, de exemplu, cum APADOR-CH a fost folosită de Monica Macovei pentru a se lansa în politică pentru a-l susține pe Traian Băsescu și ai lui (și ca să ajungă ea însăși ministru al Justiție). Lucruri asemănătoare, cu același scop politic, s-au întâmplat și la Institutul pentru Politici Publice (IPP) – iar explicația că Violeta Alexandru (fostă Bau) este azi ministru și ea tot astfel se explică. Monica Macovei a țintit însă și obiective de influență și financiare, organizându-și, cum am arătat recent, o adevărată strategie și echipă la nivelul Curții de la Strasbourg. Ce simt nevoia să spun în plus față de cele de până acum, și s-o fac mai explicit ca oricând altădată, e că niciodată n-am avut nici cel mai mic indiciu că comportamente indiscutabil corupte precum cele în discuție ar fi avut vreun fel de acord de la George Soros sau de la colaboratorii săi apropiați (în orice caz nu până când el s-a aflat efectiv în vârful structurilor prin care a finanțat domenii foarte importante pentru țări precum România: drepturile omului, ale persoanelor cu dizabilități, accesul la justiție, integritatea publică etc). El era și este prea bogat ca să fie interesat de dividende de la organizații ca IPP și APADOR; ori de organizația soră din Bulgaria, a lui Yonko Grozev – un personaj deplorabil, de cinci ani judecător cu o ascensiune fulminantă la CEDO; venit în 2010 la București, cu fiica turnătoarei Mona Muscă, să dreagă împotrivă-mi un raport de "evaluare” frauduloasă și vindicativă. Apoi, ca să revin, din punct de vedere strict politic Soros nu s-a dovedit prin nimic interesat de ce s-a întâmplat la București, Sofia, sau în alte asemenea capitale. Cât privește implicarea deschisă împotriva lui Trump, cred că și-a făcut mai ales sieși un deserviciu, în special prin aceea că adversarii actualului Președinte erau și sunt, de fapt, infinit mai străini de idealurile sale civice și politice decât el însuși i-a crezut (și poate că-i mai crede încă). În sfârșit, dacă George Soros are cu adevărat o vină, aceea cred că e că, în timp, nu s-a îngrijit suficient ca, la nivelul tuturor ONG-urilor pe care le-a finanțat (și nu doar al cvasitotalității lor), integritatea și apolitismul să devină realități organizaționale pe care eu însumi le-am auzit reclamate de el, imperativ și repetat.

*Liberalii Brătieni ne-au adus de la nemți Dinastia făuritoare de țară iar azi Iohannis și Orban duc românii sclavi în țara lor.

*Firește că Patriarhul și Președintele Academiei deranjează cu patriotismul lor fecund și cu respectul pentru istoria țării. În cazuri dintr-astea e musai să urmăriți (prindeți și arestați) mai ales pe Andrei Cornea, noul șef al GDS; știți dvs care GDS... Apropo, există informații că s-ar încerca îndepărtarea de la conducerea Academiei a profesorului Ioan-Aurel Pop, cu vicepreședintele generalul Victor Voicu – un personaj tulbure, la activ cu o sentință a Înaltei Curți pentru incompatibilitate în funcții publice, și preluat de Klaus Iohannis direct din brațe de la Băsescu. Vom vedea, în definitiv orice revoltă tot trebuie să pornească de la ceva...