ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Retailerul de bricolaj Leroy Merlin a anunțat miercuri că a demarat, începând cu luna februarie, procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii naționale și internaționale care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

Această decizie vizează direct produsele celor de la Holzindustrie Schweighofer, care în urmă cu două săptămâni au pierdut certificarea FSC. Acest act atestă faptul că pădurile sunt administrate responsabil, ceea ce se pare că nu se întâmplă în cazul Schweighofer.

Retailerul francez, cu 15 magazine în România, menționează că procesul de înlocuire a produselor delistate se va întinde pe o perioadă de maxim trei luni, iar pentru aceasta, departamentele de tâmplărie și materiale de construcții din cadrul Leroy Merlin România sunt deja în negocieri cu noi furnizori, după cum se arată într-un comunicat de presă.

Și nemții de la Hornbach au anunțat că încheie colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer începând cu prima lună a acestui an pentru comercializarea lemnului de construcții și a celui rindeluit, o gamă de produse pentru care a fost ales un alt furnizor.

Holzindustrie Schweighofer, cu afaceri de 447 de milioane de euro în 2015, este cel mai mare jucător din industria locală a lemnului, evaluată la 4-5 miliarde de euro anual.  Compania deține fabrici de cherestea la Sebeș, Rădăuți și Reci (Covasna), având de asemenea și o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv, la Siret, și una de panel, la Comănești.