ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de persoane s-au adunat duminică în fața Ministerului Comunicațiilor pentru a protesta împotriva implementării tehnologiei 5G în România, pe care o consideră periculoasă pentru mediu și nocivă pentru sănătatea oamenilor. Manifestarea este organizată de Grupul „STOP 5G!” și Asociația „Pro Consumatori”, în numele celor 73 de organizații care au semnat Memoriul „Stop 5G!”, prin care se cere Guvernului să renunțe la planurile de instalare accelerată și universală a infrastructurii de comunicații 5G în România. 

Potrivit descrierii de pe pagina de social media a evenimentului, acesta „se organizează pentru a obliga Guvernul să renunțe la Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru simplificarea procedurii de autorizarea a executării lucrărilor de construcții cu privire la infrastructura fizică necesară susținerii rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Proiectul de OUG încalcă în mod flagrant atât Legea fundamentală a țării – Constituția României, precum și legile subsecvente care reglementează în mod imperativ exercitarea dreptului de proprietate, precum și alte drepturi cetățenești.

Faptul că reprezentanții guvernului încercă să modifice prin acest OUG nu mai puțin de nouă legi, dintre care unele foarte importante (Legea fondului funciar, Legea cadastrului, Legea de protecție a mediului, Legea asociațiilor de proprietari, Legea autorizării lucrărilor de construcții, Regulamentul general de urbanism etc.), reprezintă o sfidare fără precedent și inadmisibilă a voinței suverane a poporului român. Motivele pentru care protestam pe 20 sunt:

1) Radiațiile generate de tehnologia 5G au efectele nocive asupra sănătății oamenilor, florei si faunei.

2) Tehnologiile invazive 5G atât de pe Pământ cat si din Spațiu au impact negativ asupra echilibrului întregului ecosistem prin radiațiilor emise de rețelele de telecomunicații.

3) Încălcarea legislației românești aflate in vigoare

4) Încălcarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor protejate de Constituție si Carta Drepturilor Omului

5) Încălcarea legislației internaționale prin introducerea tehnologiei 5G

6) Acest act normativ introduce forțat proceduri ilicite destinate profitului corporațiilor in detrimentul sănătății si integrității cetățenilor

7) Nerespectarea principiului precauției invocat prin petițiile semnate de mii de cetățeni români și prin Apelul internațional împotriva tehnologiei 5G care dovedește științific a fi nocivă, de mii de studii si de numeroasele cazuri de boli. Nocivitate este în principal cauzata de poluarea câmpului electromagnetic emis de noile tehnologii, de densitatea sporită a echipamentelor radiative și de spectrul mărit de frecvențe pe care aceste tehnologii operează.

8) Celeritatea forțată si nejustificata cu care se urmărește de către guverne și corporații implementarea tehnologiilor 5G, fără a fi prioritizată siguranța populației si a mediului, nu reprezintă dezvoltare tehnologică sustenabilă, ci strategie pentru o crima împotriva umanității și a mediului înconjurător”, au scris organizatorii pe Facebook în descrierea evenimentului.
 
După cum ActiveNews relatase anterior, un proiect de act normativ care dă liber implementării tehnologiei de comunicații 5G, cât mai repede și pe orice teren din România, se află în dezbatere publică pe pagina web a Ministerului Comunicațiilor până pe 25 octombrie.