ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul bătăii din Munții Retezat nu este așa de simplu cum părea la prima vedere.

Cei doi tineri din zonă care l-au însoțit pe reprezentantul Agent Green, Alin Andrioni (FOTO) și Vasile Leordean, sunt acuzați că au provocat întreg scandalul, după ce Leordean ar fi lovit cu pumnul în plexiglasul ATV-ului proprietarului terenului.

"Am auzit că sunt sus mai mulţi indivizi veniţi să filmeze şi să pozeze. Ne-am urcat într-un ATV Polaris de şase locuri şase oameni şi-am mers acolo. Am oprit ATV-ul între cele două maşini care erau acolo şi i-am întrebat pe acei indivizi ce vor. Domnul Bocea le-a atras atenţia că sunt pe o proprietate privată. Unul dintre tinerii care erau cu acei domni de la nu ştiu ce ONG, un localnic, Leordean îl cheamă, a dat cu pumnul în plexiglasul ATV-ului nostru. De aici a început îmbrânceala. Domnul Bocea s-a dus apoi la maşina de teren condusă de Alin Andrioni să discute. Andrioni a început să meargă încet, domnul Bocea a ridicat mâinile în semn de predare, dar a ajuns pe capota maşinii. Maşina a întors cu el 180 de grade pe capotă, domnul Bocea a căzut, iar maşina aia de teren a trecut peste el şi cu roata din dreapta faţă şi cu roata din dreapta spate. Am crezut că a murit acolo. Apoi a venit copilul ăla, Leordean, la mine să-mi spună că-i pare rău, că nu s-ar fi băgat dacă ştia unde se ajunge şi, în acel moment, nu m-am mai stăpânit şi i-am tras un pumn. Sunt în stare de şoc", a spus Coman, citat de Glasul Hunedoarei.

Victima, Mihalache Borcea,va rămâne paralizat pe viață.

Proprietarul, Mihalache Borcea,  deţine 5 hectare de teren cumpărate de la privaţi şi are concesionate alte 3 hectare. Pe aceste suprafeţe, conform reprezentanţilor Primăriei Sălaşu de Sus, firma amintită intenţiona să amenajeze trei microhidrocentrale, o păstrăvărie şi o fabrică de prelucrare a peştelui.

Coman spune că proiectul are toate aprobările. "De luni bune proiectul firmei este hărţuit în fel şi chip cu toate că are absolut toate aprobările legale, inclusiv de la Geoparcul Dinozaurilor şi de la Academia Română".

Mai mult, Alin Andrioni, este cunoscut drept "Justițiarul din Hațeg" și  "prin mai multe provocări la adresa primarilor din zonă", după cum afirmă Ziarul Hunedoreanului.

De altfel, chiar în urmă cu o săptămână, Andrioni a fost implicat într-un alt scandal. L-a urmărit pe primarul comunei Densuş, Traian Bugari, până la locuinţa acestuia, şi l-a acuzat că foloseşte maşina primăriei în scop personal. La un moment dat, primarul şi-a pierdut cumpătul şi l-a ameninţat pe Andrioni cu o furcă. 

"Mi-am pierdut cumpătul, dar nu mai puteam să rezist. Am fost provocat de mai multe ori de acest individ, inclusiv în timpul unor ședințe de Consiliu Local".

Varianta prezentată de jurnaliștii locali este confirmată și de sursele ActiveNews din zonă, care susțin că Alin Andrioni și Vasile Leordean folosesc un limbaj agresiv, provocator.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a demarat o anchetă în cazul incidentului de la Coroieşti, menţionând că urmărirea penală a fost începută „pentru fapte, respectiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi tentativă de omor” şi adăugând că, până în prezent, nu s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de nicio persoană, deoarece, mai întâi trebuie elucidate toate împrejurările în care s-a produs evenimentul.