ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi se împlinesc 4 ani de la trecerea la Cele Veșnice a Regelui Mihai I al României, care a lăsat urme adânci în amintirea multora dintre români. Funeraliile naționale organizate pe 16 decembrie 2017 au declanșat pe străzile Capitalei efuziuni sincere de patriotism autentic, nemaiîntâlnite decât un an mai târziu, cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Din păcate, la acea vreme Catedrala Națională nu era încă finalizată, astfel încât biserica din dealul Patriarhiei, unde a fost oficiată slujba de înmormântare, s-a dovedit neîncăpătoare față de dorința de cinstire a Regelui pe care o aveau românii, însă aceștia au putut în continuare să îl conducă pe ultimul drum, înainte de a fi urcat în trenul regal pentru a fi transportat la Curtea de Argeș, unde odihnesc membrii familiei sale.

Patru ani mai târziu, Familia Regală a României transmite un mesaj de comemorare și îi invită pe români să vizioneze un film intitulat „Republica lor, Regele nostru”.

„Regele Mihai I s-a stins din viață în ziua de 5 decembrie 2017, moment care a lăsat în inimile Familiei Regale și a tuturor românilor multă durere. Funeraliile Regelui Mihai vor rămâne una dintre cele mai emoționante pagini din istoria contemporană a României.
Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, în preajma împlinirii a patru ani de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai, la Mânăstirea Plumbuita a avut loc un parastas la care au luat parte Custodele Coroanei, Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria”, se arată pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României


În postarea precedentă, românii erau unvitați să urmărească un film documentar despre Regele Mihai: „Ora Regelui, ediția nr. 470, poate fi vizionată aici * Sâmbătă, 4 decembrie 2021 * "Loial tuturor", prima parte * Filmul documentar „Republica lor, Regele nostru”.” VIDEO: