ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor (o organizație soroșistă care nu are nici o reprezentativitate reală a elevilor, la cât de bine colaborează cu inspectoratele și cu guvernul, n.r.), a cerut ca, pe lângă vaccinarea profesorilor până la un prag minim de 60%, să fie luat în calcul și un prag similar de vaccinare a elevilor și părinților. Afirmațiile au fost făcute în cadrul conferinței pe tema vaccinării la copii, organizate de guvern.

Consiliul Elevilor și Guvernul României ar trebui, în mod organic, să dezbată de pe poziții opuse, nu să se copieze la practici și idei totalitare într-o vădită relație de subordonare a celor mici față de cei mari. Guvernul României are un plan de vaccinare Covid etapizată a copiilor, anul 2022 având stabilită o țintă de 20% din populația pediatrică sub 12 ani, după cum ActiveNews a relatat. Țintă care urmează să crească, gradual, în următorii ani, deși mari somități ale medicinii au demonstrat că mortalitatea de Covid a copiilor tinde spre zero, însă reacțiile adverse ale vaccinurilor Covid sunt cu atât mai severe cu cât vârsta pacientului e mai mică.

Silviu Morcan, președinte al auto-intitulatului Consiliu Național al Elevilor: „Cred că, pe lângă vaccinarea profesorilor, care știm acum că contează (sic!, n.r.) în scenariul de stabilire a funcționării unei școli, este important să luăm în calcul și vaccinarea elevilor și a părinților”, a declarat Morcan, citat de EduPedu.ro


Președintele Consiliului „Elevilor” le dă sarcini Ministerelor Educației și Sănătății. Sau invers?

El a opinat că Ministerul Educației și Ministerul Sănătății ar putea să stabilească un algoritm referitor la o rată de vaccinare comună a întregii populații școlare: „Credem noi că un algoritm stabil, consensual cumva între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, cu privire la o rată de vaccinare comună întregii populații școlare, ar putea avea un impact major și în decizia de vaccinare, mai ales în rândul elevilor, alături, bineînțeles, de o campanie mult mai bine transmisă, de informare în comunitățile în care chiar este nevoie de acest lucru, pentru că sunt și profesori care au inițiative lăudabile, poate profesori de biologie sau profesori care au participat la diferite campanii (…)”. Cum ar fi sinistrele campanii de semnalizare a „virtuții” promovate de pagina de Facebook RO Vaccinare.
 
Mai multă propagandă țintită pe comunitățile „dezavantajate”, adică nevaccinate

Trompeta guvernului a militat pentru diseminarea informațiilor favorabile vaccinării Covid atât în școală, cât și în comunitățile „vulnerabile”: „Este foarte important să ajungem în comunitățile școlare, și mai ales în comunitățile dezavantajate, acolo unde din păcate, informația ajunge cu atât mai puțin din punct de vedere factual, veridic, cu experți, cu oameni care au credibilitate în acest domeniu, pentru că vedem multe figuri publice la televizor, în spațiul public, care poate că nu mai manifestă atât de multă încredere pentru populația generală”, crede Silviu Morcan. 

Dimpotrivă, în spațiul public și la televizor Raed Arafat le-a tăiat microfonul tuturor medicilor care au opinii diferite despre injecțiile Covid, iar o mai intensă propagandă a vaccinării ar avea rezultate mediocre, având în vedere că mesajul ei deja se află pe toate gardurile, inclusiv la periferia societății, oriunde întorci capul numai asta vezi sau auzi. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a încercat să le vorbească rromilor pe limba lor despre vaccinarea Covid, iar liderul din Alba Iulia al acestei etnii i-a răspuns: „Canci vaccin”. Lumea deja știe tot ce era nevoie să știe în acești doi ani de pandemie, iar cei care aleg să nu se vaccineze n-o fac de „neinformați” ce sunt, ci tocmai fiindcă au motivele lor.

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede că în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ.

Însă, în localitățile în care incidența de infectare cu Covid-19 depășește 3 la mia de locuitori, guvernul condiționează funcționare școlilor de rata de vaccinare a personalului: pentru a îngădui prezența fizică la cursuri, impune ca minimum 60% din personalul didactic să fie vaccinat anti-Covid.
 
Puteți citi declarația completă a lui Silviu Morcan aici, iar mai jos publicăm filmarea dezbaterii mimate dintre Guvern și Consiliul reprezentanților acestuia printre elevi. VIDEO: