ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este alertă continuă de cutremur în România, după ce peste 800 de mișcări tectonice ale pământului au avut loc în nici 10 zile. Intensitatea seismică din Gorj a ajuns la un nivel fără precedent, iar seismologii se tem că acesta este doar începutul, relatează Monden.ro

Numărul de cutremure și magnitudinile acestora au scăzut în ultimele zile în județul Gorj, după seismul din 13 februarie și până în prezent fiind localizate 810 evenimente seismice, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Amintim că un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs pe 13 februarie în județul Gorj la o adâncime de 15 kilometri.
 
A doua zi, a avut loc un nou cutremur cu magnitudinea de 5,7, la adâncimea de 40 de kilometri.
 
Zona în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare.
 
În mediile online circulă teoria că mișcările tectonice sunt legate de exploatarea gazelor de șist, prin metoda fracturării hidraulice.
 
Fracturarea hidraulică este o tehnică folosită pentru extragerea gazelor din roci la mare adâncime.
 
Tehnica implică forarea la aproximativ 3.000 de metri și injectarea cu presiune de apă cu substanțe chimice.
 
Astfel, roca se crapă și poate fi eliberat gazul.