ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


„Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie.

Eram bulversată.

Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și "dragostea" față de aproape.

Am reclamat, dar preotul respectiv mi-a spus că așa îmbrățișează părintele.

Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?

M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc.

Doar foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”, a povestit o femeie citată de Antena 3, care a cerut să îi fie păstrat momentan anonimatul.

Cazul celei de a treia victime, care a povestit despre un viol care s-ar fi petrecut în urmă cu mai mulți ani, a fost preluat de o jurnalistă ce urmează să publice în curând detalii despre acest nou presupus abuz sexual din istoricul fostului realizator Trinitas TV și paroh în Militari, Visarion Alexa, cunoscut acum și sub acuza de prădător sexual. Înainte de a devenit preot el a lucrat la Radio România Actualități și apoi la o revistă a lui Răzvan Bucuroiu de la TVR.

Reamintim că Visarion Alexa a fost reținut sâmbătă de polițiștii din București, după ce o femeie l-a acuzat că a agresat-o sexual destul de violent în timp ce se spovedea. În declarația dată la Poliție, pus în fața probelor, el și-a recunoscut fapta.

Ulterior, Alexa a fost plasat sub control judiciar 60 de zile. După ce suspectul a contestat această decizie, surse din cadrul anchetei au dat publicității extrase edificatorii din Stenogramele înregistrărilor Direcției Operațiuni Speciale a Poliției.

O a doua victimă care afirmă că a fost abuzată de Visarion Alexa, de data aceasta nu sexual ci psihologic, este o tânără care a publicat despre acest fapt încă de la începutul lunii august. Ea a fost considerată greșit, ca urmare a unor ziariști „profesioniști” și „deontologi”, ca cea care a făcut reclamație la Poliție, urmarea fiind că a fost călcată în picioare online de o multitudine de „credincioși” cu o atitudine sectară de fanatici ai învinuitului Visarion Alexa. Tânara a depus o reclamație doar la Arhiepiscopia Bucureștilor de unde i s-ar fi spus că „nu prea pot face nimic”...

Ea afirmă următoarele, între altele: „10.08.2022 – I-am spus părintelui Visarion Alexa că de acum eu nu mă mai spovedesc la dumnealui și că sper să nu mă mai hărțuiască, dar părintele mă amenință în continuare.

Părintele Nectarie, starețul Mănăstirii Radu Vodă, m-a sfătuit să fac o reclamație împotriva părintelui Visarion, la Arhiepiscopia Bucureștilor.

24.08.22 – Am făcut reclamație, însă domnul de acolo mi-a spus că dumnealor nu prea pot face nimic.”, a scris aceasta.

„Atunci cand fostul iubit te hărțuiește este important să faci orice îți stă în putință pentru a te proteja de un astfel de comportament.”, scria tot ea într-o postare din luna iulie.

„Am rugat doi preoți să îl oprească pe părintele să nu-mi mai facă rău, dar nu l-au oprit, ci părintele mă hărțuiește în continuare, de dimineață până seara, de 2 ani și jumătate.”, mai spune tânăra care încheie mesajul său astfel: „Eu îmi doresc un duhovnic sincer și blând. Vă rog, să-l oprească cineva pe părintele să nu mă mai hărțuiască și să nu-mi mai transmită absolut niciun mesaj.”

Conform mărturiilor primei victime, cea care a făcut reclamația la Poliție, și ea comunica electronic cu fostul paroh la orice oră din zi sau din noapte. De altfel, după cum se pare, aceasta era un împătimit al tehnicii și științei.

O altă tânără afirmă că Visarion Alexa i-a propus și să o viziteze acasă, seara, pentru a-i sfinți locuința dar și să i se spovedească pe o rețea de socializare, folosind opțiunea de conversații secrete. Femeia a refuzat și a decis să rupă orice legătură cu el.

Iată ce afirma realizatorul Trinitas TV despre Familie, spovedanie, profețiile Părintelui Justin Pârvu și vaccin, în februarie 2021, în plină propagandă de vaccinare cu seruri experimentale Covid care au ca efect advers și moartea, realizate sau dezvoltate din celule ale unor copii avortați de vii:

„Există multe idei, multe concepții eronate despre creștinul zilelor noastre. Sunt unii oameni care cred că lumea, așa cum este ea azi, cu toate ale ei, este un dușman al creștinului. Cred că "toate-s de la dracu’”, citez, ceea ce consider că este absurd.

Dacă cele ale lumii, ale evoluției, ale tehnologiei "sunt de la dracu’”, mă întreb de ce nu folosim telefonul cu furcă, televizorul cu tub, de ce nu-i spunem medicului sa ne opereze cu cuțitul de silex ci acceptăm intervențiile chirurgicale făcute cu ajutorul roboților?!

Consider că e absurd să credem, noi creștinii, că putem trăi ca în vârful muntelui, ca în Mânăstire, în lume fiind.

V-ar plăcea, de exemplu, să trăim într-un stat în care creștinismul ar fi impus prin lege? V-ar plăcea să trăim într-o țară care să impună oamenilor, prin legi, să nu fie păcătoși? O țară în care, de exemplu, după spovedanie, ai primi câteva amenzi sau poate luni și ani de închisoare? Mie nu! Aș fugi departe de o astfel de țară.

Lupta cu păcatul este una personală, de bunăvoie. Hristos nu a impus nimănui, nimic prin legi și amenzi. El doar a invitat, a chemat oamenii să pașească pe Calea Lui, să-L urmeze.

Credeți că oamenii din Biserică sunt superiori oamenilor care nu aleg să facă parte din Ea? Din punct de vedere social, nicidecum! Avem aceleași păcate, aceleași căderi. Avem însă nădăjdea că, într-o bună zi, Dumnezeu, prin iubirea, bunătatea și blândețea Lui ne va ajuta să scăpăm de patimi, ne va sfinți.

Noi nu mergem la biserică fiind convinși că după câteva veniri, după câteva lumânări aprinse și acatiste date, nu vom mai greși, nu vom mai păcătui, ci pentru că noi credem că aici e locul unde ne reamintim care este direcția, care este ținta noastră, care este calea. De aceea, și preotul, și enoriașul se spovedesc, pentru că în Biserică sunt oameni la fel, sau poate mai păcătoși decât cei din lume.

Aud în ultima vreme oameni (creștini ortodocși, mai ales) speriați, îngroziți de cipuri, de vaccinuri, de tehnologie, de evoluția lumii.
Cunosc o fetiță de șase ani care s-a născut cu o hipoacuzie. Lumea medicală a zilelor noastre i-a putut oferi însă șansa ca ea să audă, prin implantarea...unui cip. Credeți dumeavoastră că acest copil este pecetluit? Credeți că acest cip o va împiedica pe copila aceasta să se roage, să lucreze la mântuirea ei?

Vorbind despre vaccin, cred că atitudinea aceasta: "După ce se vaccinează câteva milioane de oameni, după ce voi vedea reacțiile, mă voi vaccina și eu. Mai aștept.”, este una de plâns.

Am auzit chiar preoți spunând asta. Păi...oare nu te doare sufletul că tu faci vaccinul după câteva milioane de oameni care s-au expus emoțional și fizic ca tu să-l poți face în siguranță? Că vaccinul/vaccinarea ar fi o erezie, o lepădare de Hristos, o pierdere a Duhului Sfânt, mă iertați, dar nu văd aceste teorii stând în picioare. Cine are însă o teologie în privința aceasta, aș vrea să o ascult , temeinic argumentată.

Cred că nici nu ar trebui să facem atâta zarvă pe aceste teme. Preocuparea noastră principală ar trebui să fie lupta cu păcatele noastre, nu cu lumea. Întrebați-vă mereu, atunci când întâmpinați o problemă pe care o vedeți ca fiind o incongruență între Biserică și lume: "Cum aduc eu un prejudiciu credinței mele făcând lucrul acesta?”

"Părintele X a spus...” este unul dintre argumentele fraților ortodocși împotriva vaccinării (este vorba de Părintele Justin Pârvu, conform propriei relatări a lui Visarion Alexa dintr-o auto-filmare postată pe Facebook - nota redacției). Acești Părinți au vorbit atât de metaforic, încât este foarte greu, o îndrăzneală chiar, să descifrezi și să aplici exact, punctual, tot ceea ce au spus.

Ceea ce știm însă că au vrut Sfinții Părinți să transmită prin stilul acesta prorocesc care există de când Biserica este: "Pregătiți-vă sufletul! Privegheați că s-a apropiat!” Nu cred însă că în sensul: "Scoateți topoarele, săbiile, fie ele și verbale , ieșiți în stradă și ucideți-vă între voi!”

Creștinul timpurilor noastre cred că ar trebui să fie un om firesc. Da, să-și dorească pentru familia lui, pentru copiii lui un confort material, să fie cinstit, să se îmbrace frumos (ițarii, fusta până-n pământ și basmaua nu te apropie mai mult de Dumnezeu). Sărăcia creștinilor și ignoranța nu sunt virtuți.

Din veniturile lui să ajute și pe alții aflați în nevoie, să fie implicat în proiecte filantropice, să se adapteze rapid și la viața simplă și la mai mult. Dacă-i lipsește ceva, să nu trăiască o suferință, iar dacă are mai mult, să nu-l doară inima să dea din averea sa.

Să fie un om învățat, educat, să apeleze, de poate, la tehnologie (Tehnologia "nu este de la dracu’”, dacă este folosită spre folos). Să fie om smerit, să răspândească tuturor, indiferent de nație, de credință, mesajul de iubire al lui Hristos. Să se vadă, prin purtarea sa, prin vorbele sale, că el este mesagerul Iubirii Dumnezeiești.

Cred în Creștinul care își asumă viața de parohie, de comunitate, cu toate căderile și ridicările ei.

Cât de ușor și de discret au trecut Iisus și Apostolii prin lume, prin toate ideologiile și nebuniile ei. Nu se împiedicau de nimic, în orice comunitate s-ar fi dus.

Creștinul e un om înțelept: îmbracă hainele vremii, dar niciodată nu va fi copleșit de vremuri, de ideologii. El nu va deveni un liberal convins, un fascist convins, comunist sau mai știu eu ce , ci va ști întodeauna că dincolo de orice opțiune politică ar avea, trebuie să-i iubească pe toți oamenii, să încerce să facă bine tuturor, să prețuiască pe fiecare om, indiferent de nație, de religie, de partidul politic din care face parte, indiferent dacă se vaccinează sau nu.”

Dintre sutele de comentarii la această postare în care Visarion Alexa a nesocotit cererea Patriarhului Daniel ca preoții să nu se mai exprime pe teme medicale, am reținut comentariul unui credincios:

„Sfintii Parinti nu sunt de acord cu ce spuneti dumneavoastra! Nici Sfantul Paisie Aghioritul....Nici Sfantul Justin Parvu. Acum ne faceti sa ne intrebam daca nu cumva sunteti putin ratacit ori chiar sunteti al sistemului! O sa ne rugam pentru dumneavoastra Parinte! Si mai e ceva foarte important: Ce vine de la Dumnezeu nu e obligatoriu - dupa cum observati, fara acest vaccin in viitor nu vei mai avea dreptul sa intri in supermarket, sa parasesti tara, sa mergi la lucru! Am fost lasati liberi pe pamant, liberi de alegere, cand apare constrangerea deja nu mai putem vorbi de credinta! Doamne miluieste!”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews