ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a cerut ierarhilor și credincioșilor BORu să se roage fierbinte pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Vladimirovici Putin, informează Serviciul de presă al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Preafericitul Părinte Patriarh Kirill al Moscovei și întregii Rusii a binecuvântat episcopii, clerul și credincioșii ca să ofere rugăciuni pentru sănătatea președintelui Federației Ruse V. V. Putin. Acest lucru este menționat într-o scrisoare circulară, pe care Oficiul Patriarhiei Moscovei a trimis-o episcopilor diecezani din Rusia.

Documentul prevede, între alttele: „Pe 7 octombrie anul acesta, președintele rus Vladimir Vladimirovici Putin împlinește 70 de ani. Preafericitul Părinte Patriarh Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii face apel la toți arhipăstorii, preoții, călugării și laicii să ofere în această zi o rugăciune fierbinte acasă pentru sănătatea șefului statului rus.”

„Preafericitul Părinte Patriarh binecuvântează să se adauge o rugăciune specială pentru sănătatea președintelui Rusiei la litania Sfintei Liturghii, pe lângă cele deja stabilite pentru Sfânta Rusie, și să se cânte Întru Mulți Ani la finalul Liturghiei, după următoarele formulări:

- la liturghie, după rugăciunile pentru Sfânta Rusie: Încă ne rugăm Ție, Doamne Dumnezeu nostru, pentru Șeful Statului Rusiei, Vladimir Vladimirovici, ca pentru darul îndurărilor și bunătăților Tale cele din belșug, dăruindu-i sănătate și viață lungă și izbăvindu-l de toată împotrivirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, să-l întărești în înțelepciune și tărie duhovnicească, zicând: Doamne, ascultă-ne și miluiește-ne!;

- Întru Mulți Ani: Dăruiește-i, Doamne, onoratului Șef al Statului Rusiei, Vladimir Vladimirovici, autorităților, Armatei și poporului Patriei noastre ocrotite de Dumnezeu, o viață prosperă și pașnică, sănătate și mântuire, grabnic în toate, și dăruiește-le cât mai multe veri și ani fericiți!”

Anterior, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii a făcut apel la enoriași pentru o „mobilizare spirituală”, care, în opinia sa, va contribui în cele din urmă la reconcilierea completă a Rusiei și Ucrainei.

Până acolo, Rusia a impuns obligația vaccinului Covid în cazul celor 300.000 de cetățeni recrutați pentru a lupta în războiul din Ucraina

Din păcate, șeful BORu, Patriarhul Kirill, deși se simte ceva mai bine, după cum ne asigura Serviciul său de presă pe 6 octombrie, nu va putea participa la aceste rugăciune pentru V.V. Putin și nici la petrecerea de la Kremlin, deoarece se află încă în izolare, după vaccinarea și infectarea regulamentare anti, respectiv cu Covid. De altfel, se pune întrebarea dacă Patriarhul Rusiei nu l-a covidat și pe șeful statului înainte de a se afla că vaccinul experimental Sputnikul are, și el, limitele sale în fața virusului chinezesc.