ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Industria cărnii din Germania a avertizat cu privire la iminența unor blocaje în aprovizionare, în special în ceea ce privește carnea de porc, iar un membru al consiliului de administrație dă vina, cel puțin parțial, pe actualul guvern de stânga al Germaniei, cunoscut pentru atacurile sale împotriva cărnii și pentru eforturile de a trece la o alimentație bazată pe plante, potrivit rmx.

„În patru, cinci, șase luni, nu vom mai avea nimic pe rafturi", prezice Hubert Kelliger, șeful grupului de vânzări la compania Westfleisch și, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Asociației Industriei de Carne (VDF), citat de Die Welt.
 

Unul dintre principalii factori care afectează aprovizionarea cu carne a Germaniei, potrivit lui Kelliger, este reducerea numărului de porci la îngrășat de la crescătorii de animale. Alți fermieri au renunțat pur și simplu la producție și sunt în faliment, susține acesta.

Acest lucru înseamnă în mod inevitabil că vor exista mai puține stocuri în lunile următoare", a spus Kellinger, ceea ce ar putea avea ca rezultat faptul că consumatorii vor vedea mai multe rafturi goale, dar și o creștere semnificativă a prețurilor. „Dacă va fi vorba de 20, 30 sau 40 de procente nu poate fi cuantificat astăzi - dar va crește din nou semnificativ", a spus Kellinger. O astfel de majorare s-ar adăuga deja unor creșteri deja substanțiale. Germania s-a confruntat în acest an cu o creștere generală de 40% a prețurilor la alimente, inclusiv o creștere de 73% la cartofi. Alte salturi de prețuri în viitor ar putea fi dezastruoase pentru consumatorii germani.

Cu toate acestea, o creștere dramatică a prețurilor la carne s-ar putea potrivi de fapt cu agenda guvernului german, care a promovat în mod activ trecerea la o dietă bazată pe plante. Kellinger nu a fost lipsit de critici la adresa guvernului pe această temă.

„Actualul guvern federal ar dori să desființeze creșterea animalelor și să treacă dieta din Germania la legume și fulgi de ovăz", a spus el; cu toate acestea, el a avertizat că, în ciuda ideologiei guvernului, „este, de asemenea, un fapt că peste 90 la sută dintre oamenii din Germania încă cumpără și mănâncă carne".

Pentru a-și susține afirmația, el s-a referit la analizele efectuate de cercetătorii GfK în domeniul consumului. În plus, un sondaj din 2016 a arătat că 83 la sută dintre germani mănâncă carne de mai multe ori pe săptămână și peste un sfert din populația germană mănâncă carne în fiecare zi.

Kelliger l-a criticat, de asemenea, pe ministrul federal al alimentației și agriculturii Cem Özdemir, din partea Partidului Verzilor, pentru promovarea unei taxe pe carne.

„Ar trebui să mâncăm mai puțină carne în general și să ne asigurăm că aceasta provine de la animale care sunt crescute într-un mod adecvat speciilor", a declarat Özdemir pentru t-online. El sfătuiește "să adaptăm consumul de carne la limitele planetare și de dragul sănătății noastre".

În timp ce politicienii verzi au condamnat consumul de carne, realitatea socială este diferită, aproape întreaga populație germană consumând carne în mod regulat. Cu toate acestea, politicile agricole și ecologice sufocă producția germană de carne, făcând Germania dependentă în totalitate de carnea din țări străine; acest lucru creează o nouă dependență similară cu dependența Germaniei de gazul rusesc, care s-a dovedit a fi o greșeală catastrofală.

„Germania este acum cel mai mare importator de carne din Europa", spune Gereon Schulze-Althoff, membru al consiliului de administrație al VDF și senior manager de sustenabilitate și calitate la abatorul Tönnies. „Suntem acum într-un punct în care putem calcula când nu vom mai putea să ne asigurăm singuri aprovizionarea cu carne."