ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Steluța Cătăniciu, vicepreședinte ALDE, solicită Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție să ia atitudine față de folosirea minorilor în clipul intitulat  Copiii referendumului”, distribuit pe internet.  Cu doar câteva zile înaintea Referendumului, pe Facebook a fost distribuit un filmuleț anti referendum insiprat de romanul distopic „Povestea slujitoarei”, ecranizat și difuzat de HBO, așa cum ActiveNews a arătat AICI.

„În aceste zile este distribuit pe internet un videoclip revoltător, în care mai mulți copii sunt folosiți la filmarea unor scene violente, sub denumirea "Copiii referendumului", mesajul transmis fiind acela de boicotare a referendumului din 6 - 7 octombrie. Modul în care a fost realizat acest videoclip reușește să revolte și să dezvăluie gândirea bolnavă a celor care au fost în stare să folosească minori pentru transmiterea unui astfel de mesaj, cu un impact atât de puternic, sugerând metode folosite de Inchiziție, care vor fi puse în practică după validarea referendumului și arată cât de jos pot ajunge cei care nu înțeleg dreptul la liberă exprimare. Referendumul este cel mai democratic mod de exprimare al unui popor liber, reprezentând expresia suveranității naționale a acestuia", spune Cătăniciu, potrivit Agerpres.

Ea susține că „în mod greșit” s-a ajuns într-un punct în care se vede „că scindarea pe tema referendumului generează o serie de acțiuni care nu mai țin cont de rațiune și de bun simț".