ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a sancționat, joi, cu o amendă de 100.000 de lei postul Nașul TV pe motiv de „încălcare a dispozițiilor legislației audiovizuale referitoare la vaccinarea” Covid. Actul se constituie într-un atac incalificabil la adresa uneia dintre ultimele redute ale presei libere din România. Nașul TV a adunat până acum suma de 500.000 de lei în amenzi (5 miliarde de lei vechi) din partea organului represiv CNA, plin de relicve reșapate ale bolșevismului.
 
ActiveNews își exprimă solidaritatea cu Nașul TV și condamnă practica represivă a locotenenților corectitudinii politice vacciniste, recte useriste, cu cumul de pensii și salarii. Mai sus prezentăm opinia lui Radu Moraru despre noua amendă, din emisiunea de azi, iar în baza textului una dintre demonstrațiile făcute de jurnalist despre „beneficiile” vaccinarii, care, cu siguranță, deranjează cenzorii Regimului arafatist-iohannist.

Potrivit unui comunicat al CNA transmis AGERPRES, postul Nașul TV a fost amendat pentru încălcarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și a prevederilor art. 64 alin. (1) lit. b), art. 40 alin. (5) și ale art. 30 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual.

La stabilirea cuantumului sancțiunii, „membrii Consiliului au ținut cont de gravitatea faptei și de efectele acesteia, precum și de sancțiunile primite anterior pe o perioadă de un an și de modul în care postul Nașul TV s-a raportat la acestea”, scrie agenția de presă.

Printre titlurile afișate pe ecran se numără: "Credeți că oamenii nevaccinați vor rămâne fără niciun drept în societate?"; "Medicii care au alte păreri decât cele oficiale, dați afară din sistem!"; "De ce credeți că se fac vaccinuri fără testări înainte?", se arată în comunicat.

Dacă aceste titluri - dintre care, după cum se vede, două sunt întrebări adresate publicului - sunt cele care au atras amendarea televiziunii respective, amenda este total nejustificată, pentru că titlurile sunt adevărate și se bazează pe știri care au venit dinspre oficialități și au circulat liber în spațiul public. Să le analizăm pe rând:

„Ar putea oamenii nevaccinați rămâne fără nici un drept în societate”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe 20 octombrie că pe nevaccinați îi așteaptă „o sumedenie de restricții”, iar înăsprirea restricțiilor impuse de CNSU au presupus excluderea nevaccinaților din aproape toate spațiile publice: restaurante, concerte, târguri de Crăciun, instituții publice, magazine considerate „neesențiale” - mari sau mici -, segregare prin instalarea de garduri cu gratii trase pe mijlocul culoarelor din supermarketuri. Deși în toată Uniunea Europeană, cetățenii care prezintă test Covid negativ beneficiază de aceleași libertăți ca oamenii vindecați sau vaccinați de Covid, în România testații au fost decăzuți din drepturi prin ultimele hotărâri CNSU. Se așteaptă votarea în Parlament a unei legi care condiționează accesul la locul de muncă, deci sursa de venit a cetățenilor, de un pașaport de vaccinare. S-au înmulțit vocile care îndeamnă la vaccinarea obligatorie a populației, un alt proiect legislativ pe această temă stagnând de mai mult timp în parlament. Este deci rezonabil să bănuim, bazându-ne pe ceea ce vedem în viața de zi cu zi, că nevaccinații vor rămâne fără drepturi? Absolut da. Aceasta este o deducție logică, iar nu o teorie a conspirației, amendabilă de CNA.

„Medicii care au alte păreri decât cele oficiale, dați afară din sistem!”

Ideea îi aparține șefului DSU și adevăratului comandant al pandemiei din România, Raed Arafat. Acesta a spus că medicii care fac afirmații în mass-media care nu corespund abordării guvernamentale în privința vaccinării Covid ar trebui să aibă microfonul tăiat. O altă idee a fost suspendarea dreptului de liberă practică a medicilor cu gândire diferită de cea a sistemului pe o perioadă de 6 luni sau pe durata stării de alertă (care s-a întins pe mai mult de 18 luni). Este aceasta o afirmație deplasată? Doar în măsura în care Raed Arafat și alți politruci precum Emilian Imbri și Răzvan Cherecheș sunt deplasați.

„De ce credeți că se fac vaccinuri fără testări înainte?”

Este o întrebare, nu o afirmație. De altfel o întrebare foarte îndreptățită. O astfel de vaccinare fără testare a costat viața istoricului Sorin Iftimi din Iași, ca să dăm doar un singur exemplu.
În cazul vaccinurilor Covid, este unanim cunoscut faptul că acestea au primit aprobare de urgență în doar câteva luni de zile, existând studii insuficiente și incomplete, pe când alte produse similare primeau autorizare, înainte de pandemie, în ani de zile. Totodată, au existat multe persoane care au fost împinse la vaccinare fără a fi deloc sau insuficient testate și evaluate dacă sunt apte sau nu, dacă suferă de alergii sau afecțiuni care să facă vaccinarea contraindicată, dacă au sau nu vârsta minimă legală pentru administrarea unui anumit vaccin. Este rezonabil să ne întrebăm de ce nu au existat testări riguroase înainte de vaccinare? Absolut da, mai ales dacă asta se poate solda cu periclitarea stării de sănătate sau cu pierderea vieții persoanelor vaccinate. Sau nu sănătatea este pe primul loc?
 

Consiliul Național al Audiovizualului a mai amendat și alte posturi de televiziune în afară de Nașul TV pentru aceeași pricină, raportarea lor la subiectele pandemice și la campania de vaccinare politic decisă și implementată. 

O amendă de 5.000 de lei a primit și postul România TV, deoarece nu a respectat prevederile art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunilor: "România Exclusiv" din 09.10.2021, "România de Poveste" din 10.10.2021, "Ediție Specială" din 12.10.2021, precum și "Știrile România TV de la ora 14.00" și "Breaking News, ora 16.00" din data de 14.10.2021. Printre titlurile afișate pe ecran se află "Crește furia populară în momentul critic al pandemiei"; "Cum vrea Cioloș vaccinarea obligatorie a românilor"; "Resetarea pregătită de Cioloș și neomarxiști în România".
 
 

Cei care doresc să-și manifeste solidaritatea față de Nașul TV au la îndemână un gest simplu și avantajos de ambele părți: comandarea cărții Politicienii și-au găsit Nașul de la Librăria Sophia. Puteți urmări emisiunile Nașul TV pe pagina de Facebook Să vorbim despre tine! sau descărcând aplicația pentru telefoane cu Android de pe pagina web Nașul TV. De asemenea, vă puteți abona la canalul de Telegram, aici: https://t.me/NasulTv.

IATĂ DE CE ESTE AMENDAT RADU MORARU - DEMONSTRAȚIA CĂ VACCINAREA NU ARE SENS: