ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou caz dureros și îngrijorător, totodată: S-a prăpădit, la doar 41 de ani (leucemie), Adina Stănescu, artistă și profesoară de desen la Școala Nr. 15 din Buzău - Școala Gimnazială ”George Emil Palade”, semnalează Buzoienii.ro.

Adina Stănescu era căsătorită cu Tiberiu Stănescu, de asemenea profesor de arte plastice, cu care avea doi copii (băiețel clasa a patra și fată, clasa a șaptea). Era nora lui Ștefan Stănescu, dirijorul corului Lira.

Absolventă a Universității Naționale de Arte din Iași (secția restaurare), Adina era pictor și grafician, membră de la 20 de ani a Uniunii Artiștilor Plastici.

În 2022, Adina a găzduit ultima sa expoziție, cu lucrări de mari dimensiuni, acril pe pânză: „Arta este o parte esențială a vieții mele. Mă dedic picturii în cadrul atelierului pe care îl împart cu cei doi copii ai mei”.

Acum la ceasul trist al despărțirii premature, prieteni, colegi și foști elevi au postat pe Facebook mesaje de condoleanțe, mai scrie sursa citată:

„Am cunoscut-o acum multi ani cand cu rabdare si mult talent a facut-o pe fata mea sa-si descopere talentul de a picta! Am revazut-o dupa alti ani. Acelasi om frumos cu zambet cald si privire blanda!”

„Azi a mai căzut o stea…. Frumoasa, amabila, sensibila, talentata noastră colegă, Adina Stănescu. Prea repede, prea crudă și prea tăcută ți-a fost plecarea. Privind în urmă avem multe amintiri, cu un om blând și prețios. Așa vei rămâne pentru totdeauna în inima mea. Drum lin, om bun!”

„Un copil bland, sensibil, credincios iubitor de arta si de Dumnezeu. Drum lin catre stele Adina!”

„O doamna profesoara care si a facut meseria cu mult drag, care ne intelegea si ne ierta de fiecare data cand uitam desenele si nu ne dadeam silinta! Din pacate viata uneori este nedreapta!

Mult prea tanara!”

Dumnezeu să o odihnească în pace!

BUZĂU: Tânără mămică răpusă de cancer galopant la 26 de ani, soție de preot plecată de Înviere, la doar 45 de ani, după un cancer osos generalizat. Dumnezeu să le odihnească în pace!