ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A încetat din viață Laura Lăcătuș, tânăra mămică în vârstă de 26 de ani, din localitatea buzoiană Mărăcineni, care s-a luptat, în ultimul an, cu o boală cumplită. Laura s-a stins în dimineața de Sâmbăta Mare, 15 aprilie 2023, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, informează Reporter Buzoian.

Anul trecut, în urma unui control medical, tânăra a primit un diagnostic nemilos: carcinom mamar stadiul IV M1. Investigațiile din următoarele zile au arătat medicilor nouă metastaze hepatice și multipli noduli pulmonari. Ulterior boala a avnsat repede și tumorile au urcat la cap.

Pentru ca Laura să poată lupta cu boala și să-și țină în brațe cele două fetițe, oamenii s-au mobilizat pentru a strânge cei 10.000 de euro necesari tratamentului în Turcia.

ActiveNews s-a alăturat demersului și a publicat cererea de ajutor pentru Laura în luna ianuarie.

În luna februarie, Laura a ajuns la Istanbul, unde a început tratamentul. S-a întors acasă mai bine, dar, din păcate, starea ei avea să se înrăutățească la scurt timp, mai scrie sursa citată. Ne pare tare rău.

Soție de preot plecată în Sfânta zi a Învierii

Chiar de Înviere, duminică, 16 aprilie 2023, s-a prăpădit în casa parohială, la doar 45 de ani, Gabriela Pîrlog, soția preotului din Vintilă Vodă, Liviu Pîrlog.

Gabriela Pîrlog (din Zărnești Slănic la origini) lucra la Ocolul Silvic din localitate când a aflat teribila veste: cancer osos.

S-a retras din serviciu pentru a se putea trata. Din păcate, boala s-a extins și la alte organe, sfârșitul de aseară curmând o grea suferință, scrie site-ul Buzoienii.

Despre preot și soția lui, cunoscuții rostesc doar cuvinte alese: oameni cu mult bun simț, educație, înțelepciune...

Pr. Paul Negoiță a scris: „În casa acestor oameni sufletul ți se odihnea”

„Inevitabilul s-a produs. Prea repede, prea devreme, prea trist. În Săptămâna luminată a plecat de la noi și dintre noi Gabi, soția colegului nostru Liviu Pârlog. Nu știm de ce Dumnezeu a ales așa. În casa acestor oameni sufletul ți se odihnea.

E greu de găsit cuvinte pentru un așa moment și nici nu știu ce aș putea să-i spun părintelui Liviu, omul plin de căldură și umor, definiție a bonomiei și educației rafinate.

Dumnezeu să o aibă în grija Sa, dacă a ales să plece atât de de devreme!

Nu pot suna! Nu pot gândi! Și nu am putut să cred că medicamentul pregătit de seara trecută s-a întors astăzi înapoi, pentru că nu mai avea pe cine ajuta.

Împreună s-au pregăti pentru acest moment, sau poate că doar și-au imaginat că se pregătesc. …Cine poate e pregătit să plece de aici? S-a sfârșit o suferință, dar începe un dor și o singurătate.

Nu știu pentru cine să plâng mai întâi…”