ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Biden îi cere unei instanțe federale să ridice ordinul care a blocat impunerea vaccinării obligatorii la companiile cu mai mult de 100 de angajați, informează Fox News.
 
Solicitarea, înaintată luni, are loc după ce Curtea de Apel a celui de-al Cincilea Circuit s-a pronunțat în favoarea unui grup de întreprinderi și a înghețat măsura, invocând „probleme grave de ordin legal și constituțional". Hotărârea a suspendat directiva până când litigiul în curs de soluționare va putea fi audiat.
 
Dar administrația susține că firmele care au obținut suspendarea de urgență nu au invocat un risc major de prejudicii din cauza acestei măsuri până în decembrie, argumentând că instanța ar trebui să permită continuarea aplicării măsurii.
 
„În consecință, nu este necesar să se soluționeze acum cererile de suspendare ale reclamanților, iar Curtea ar trebui să ridice suspendarea administrativă și să permită ca această acțiune să se desfășoare conform procesului stabilit de Congres pentru revizuirea judiciară a standardelor OSHA”, au susținut avocații administrației în fața unei curți federale de apel.

Directiva Administrației pentru Sănătate și Securitate în Muncă (OSHA) urmează să se aplice companiilor cu cel puțin 100 de angajați, creând o normă temporară care le va impune acestor companii să oblige angajații să se vaccineze împotriva COVID-19 sau să se supună unor testări periodice. O dată limită pentru companiile care trebuie să se conformeze directivei a fost apoi stabilită pentru 4 ianuarie.

Dar măsura a făcut obiectul mai multor procese intentate de state, companii și grupuri de afaceri, care susțin că aceasta ar putea împiedica relansarea economică chiar înainte de începerea sezonului de sărbători.

Între timp, administrația Biden i-a îndemnat pe marii antreprenori să se conformeze măsurii, în timp ce cazul își croiește drum prin sistemul judiciar.
 
„Credem că oamenii nu ar trebui să aștepte”, a declarat adjuncta secretarului de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre. „Nu amânați să luați măsuri care vă mențin locul de muncă în siguranță. Este important și vital să faceți acest lucru, iar așteptarea pentru a vaccina mai multe persoane va duce la mai multe focare și îmbolnăviri.”

„Departamentul Muncii are responsabilitatea de a veghea la siguranța angajaților și autoritatea legală de a face acest lucru”, a adăugat Jean-Pierre.

Președintele Biden a anunțat pentru prima dată în septembrie introducerea noii măsuri, afirmând atunci că este un pas esențial pentru creșterea numărului de americani vaccinați.

„Am fost răbdători, dar răbdarea noastră e pe sfârșite, iar refuzul dumneavoastră ne-a costat pe toți”, spunea Biden la vremea respectivă.