ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sprinter-ul jamaican Yohan Blake, de mai multe ori medaliat cu aur la competiții mondiale, s-a exprimat categoric contra vaccinării Covid, deși deplasările internaționale ar putea fi condiționate de așa-numitele „pașapoarte de vaccinare”, după cum au anunțat mai multe state ale lumii, inclusiv Comisia Europeană. „Nu fac vaccinul... Nu vreau să intru în detalii acum, dar am motivele mele”, a explicat sportivul afroamerican, potrivit LifeSiteNews. Printre acestea se numără și credința în Dumnezeu, precum și libertatea de alegere.

„Sunt în continuare de neclintit în hotărârea mea că nu vreau nici un vaccin, mai degrabă aș rata Jocurile Olimpice decât să fac vaccinul, nu-l accept”, a spus sâmbăta trecută Yohan Blake, citat de publicația jamaicană The Gleaner.

Jocurile Olimpice de anul acesta se vor ține la Tokyo între 23 iulie și 8 august, după ce au fost amânate de vara trecută din cauza restricțiilor Covid. Aceasta ar putea fi ultima ocazie pentru Blake de a participa la Jocurile Olimpice, deoarece este în vârstă de 31 de ani.

Arătându-se gata să renunțe la această participare pentru a evita obligativitatea vaccinării, Blake face o declarație curajoasă, date fiind realizările lui de până acum. În prezent, el este al doilea cel mai rapid alergător în cele mai renumite probe de viteză, cele de 100 și 200 de metri. Timpii lui de 9,75 de secunde la proba de 100 m și 19,26 la cea de 200 m au fost depășiți doar de fostul său coleg de antrenament, Usain Bolt.

Blake a câștigat două medalii de argint și una de aur la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, apoi a mai luat o medalie de aur la ștafeta de 4x100m de la Rio din 2016. Cu un timp câștigător de 9,92 de secunde la 100 m la campionatele mondiale din 2011, Blake a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 100 m pe când avea doar 21 de ani.  

Într-o filmare postată pe Twitter în urma declarațiilor făcute sâmbătă, Blake a făcut referire la credința sa și a încercat să-și explice refuzul față de vaccinurile experimentale. 

„Puteți să mă iubiți sau să mă antipatizați, dar eu mă aflu aici pentru un motiv, acela de a-L sluji pe Dumnezeu și, totodată, de a-i ajuta pe fiecare dintre semenii mei. (...) Sunt un bărbat drept, sunt un om al lui Dumnezeu și cred că fiecare are în viață dreptul la alegere, orice ar fi. Și vreau să îi transmit cuiva: Nu lăsa pe nimeni să îți ia acea alegere! Până la urmă, dacă e să se îmtâmple ceva, nimeni nu va rămâne lângă tine decât Dumnezeu. Nimeni nu va sta să te țină de mână, vei fi doar tu. Urmează-ți conștiința, nu te duce după turmă. În același timp, fii respectuos cu fiecare în parte. Nu lăsa pe nimeni să îți ia dreptul de a alege!”, a îndemnat Yohan Blake pe contul său de Twitter.  
 
Comitetul Olimpic Internațional (IOC), responsabil cu organizarea Jocurilor Olimpice, a afirmat că atleților nu li se va cere să fie vaccinați anti-Covid pentru a participa la competiție. Cu toate acestea, IOC a mai afirmat că după ce vaccinurile vor deveni disponibile la scară largă, se va „face apel la loturile olimpice și paralimpice să se vaccineze”.

Mai mult, IOC le-a impus atleților și membrilor echipelor să poarte mască „în orice împrejurare”, cu excepția meselor și a somnului sau dacă se află la o distanță de 2 metri față de alte persoane. Totodată, aceștia vor trebui să folosească aplicația smartphone japoneză de urmărire Covid și să evite mijloacele de transport în comun. Încălcarea „repetată” a regulilor ar putea duce la interzicerea participării la Jocuri.
 
Japonia tocmai a înregistrat primul deces din cauza efectelor adverse ale vaccinului experimental Pfizer - BioNTech bazat pe ARN mesager. O femeie în vârstă de peste 60 de ani a făcut hemoragie cerebrală și a murit la trei zile după vaccinare, a informat ieri ActiveNews.