ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incendiu a izbucnit joi după-amiaza, în jurul orei 17:00, la o magazie cu lemne de la Mănăstirea Râmeț din județul Alba. Pompierii au reușit să-l stingă după mai bine de 8 ore de luptă cu flăcările, însă magazia și 1500 metri cubi de lemne au ars în totalitate. Reprezentanții ISU Alba consideră că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat intenționat, iar Poliția întreprinde cercetări pentru elucidarea circumstanțelor producerii acestuia și aflarea posibililor vinovați, informează Alba24.ro și RadioCluj.ro

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Alba informa joi seară că Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie cu lemne, la Mănăstirea Râmeț, fiind deplasate la intervenție două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Datorită acțiunii profesioniste și efortului fizic și psihic depus de pompierii militari din cadrul ISU Alba și al SVSU Teiuș, după 8 ore de luptă neîncetată cu focul, incendiul care a cuprins magazia de lemne a Mănăstirii Râmeț a fost lichidat. La fața locului s-a deplasat și Grupa Operativă, împreună cu Prim-Adjunctul Inspectorului-Șef. 

Magazia a fost distrusă pe o suprafață de 600 mp, iar materialul lemnos depozitat în interiorul acesteia a ars în totalitate.

Potrivit Radio România Cluj, reprezentanții ISU Alba presupun că incendiul de joi, 16 aprilie, de la Mănăstirea Râmeț, care a mistuit magazia ce adăpostea circa 1.500 metri cubi de lemne, a fost, cel mai probabil, provocat intenționat.Poliția face cercetări în acest sens.

Incendiul de vineri, 16 aprilie 2020, este al doilea care se produce în ultima perioadă la Mănăstirea Râmeț, după ce un alt incendiu a afectat acoperișul unei clădiri din incinta acesteia vineri, 5 iulie 2019.