ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Cumpănașu a răspuns celor care-l acuză că și-a lansat și construit candidatura la prezidențiale în urma tragediei de la Caracal. El a explicat și care„a fost motorul care a determinat” intrarea sa în cursa pentru Cotroceni, declarând că dacă până acum a fost parte a unui sistem pe care l-a apărat, de-acum vrea să îl distrugă din temelii. De asemenea, Cumpănașu, care continuă să creadă că Alexandra si Luiza sunt în viață, a declarat că are dovezi, pe care le-a prezentat și șefului anti-mafia din Italia, conform cărora magistrați italieni ar fi implicați în protejarea rețelei lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în Cazul Caracal.


Cumpănașu a fost invitat la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” și a ținut să le răspundă tuturor celor care i-au repreoșat faptul că și-a construit candidatura la prezidențiale pe o tragedie, aceea din Caracal.

„Nu am avut intenția să candidez. Unii văzuseră un potențial acolo, eu nu-l văzusem! Eu vedeam doar aflarea adevărului în cazul Alexandrei. Faptul că m-am dus la procurorul general, că a demisionat ministrul de interne, că a demisionat șeful Poliției Române, faptul că au plecat procurorii ăia de la Caracal care și-au bătut joc efectiv de un copil cu ce a schimbat acest sistem odios în care trăim astăzi”, a spus Cumpănașu.

Acesta a mai spus că deși a fost parte a sistemului, s-a decis să-l distrugă, iar Alexandra este motivul care a impulsionat candidatura sa la prezidențiale.

„Da, am fost parte a acestui sistem și astăzi îl voi distruge din temelii. Și voi construi altul, unul care să respecte cetățeanul. Din punctul meu de vedere, Alexandra a fost motorul care a determinat intrarea mea în această candidatură. Nu aș fi intrat dacă nu era acest copil, trăiam în zona mea de confort în continuare, mă simțeam bine, eram liniștit”, mărturisește Alexandru Cumpănașu.

Cumpănașu i-a acuzat pe Iohannis și Dăncilă de blat. El spune că cei doi au avut o înțelegere pentru a-l băga pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea la pușcărie.

De asemenea Cumpănașu reproșează autorităților modul în care autoritățile au abordat cazul Caracal, care la patru luni de zile de la eveniment nu are un răspuns. Acesta adaugă că toți cu care a vorbit i-au spus că România are nevoie de un om care să lupte cu acest sistem.

„Am realizat că contracandidații mei sunt într-un blat, dinainte să-l bage pe Dragnea la pușcărie, că asta a și fost înțelegerea între Iohannis și Dăncilă. Când ei m-au sunat și mi-au spus condoleanțe, oare ei au fost decenți?
Condoleanțe pentru ce? Pentru un corp care nu există? Condoleanțe pentru ceva ce nu exista la momentul respectiv și acum aflăm cu toții după patru luni de zile că nu avem un răspuns? Familia mea, părinții Alexandrei, toți cei care ne sunt apropiați și oamenii din această țară ne-au spus: avem nevoie de un om care să lupte cu sistemul acesta pe care îl cunoaște din interior.

Nu puteți să contestați că în ultimele trei luni de zile am știut să lupt cu ei, cu armele lor. Lupta mea, intrarea în această campanie a fost dictată de strigătul Alexandrei. Am apărat un sistem ale căror mizerii le-am aflat acum”, a adăugat Cumpănașu.

El a mai susținut că are dovezi, pe care le-a prezentat zilele trecute șefului antimafia Italia, care „vor arunca în aer nu doar România, ci și Italia. Le-am spus foarte clar: magistrați italieni implicați în protejarea rețelei lui Dincă”. Cumpănașu spune că știe că familia lui Gheorghe Dincă „nu este o familie săracă, este o familie bogată, cu o moarte suspectă a celui care a fost amant sau nu știu ce a fost cu Daniela Dincă”. 

”Există martori, dovezi scrise că grupul de firme al acestui italian a făcut trafic de arme, trafic de droguri, trafic de persoane cu mult înainte ca Alexandra să fie în vizorul acestei rețele. Modul de transportare a victimelor s-a făcut fix prin intermediul acestui grup de firme care acum aparține celei care a fost concubină a proprietarului acestui trust”, susține Cumpănașu. El a negat și faptul că intrarea sa în cursa electorală ar avea o legătură cu Rusia. „Nu am nicio legătură cu vreun serviciu secret rusesc, nici cu vreun alt serviciu secret. Nu se implică niciun serviciu secret în campania mea, nici străin, nici intern, cum se întâmplă la alții”, a afirmat Cumpănașu.