ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 15 octombrie 2020, publicația independentă ActiveNews era pusă - încă de atunci - pe o „listă neagră” realizată de Asociația Eurocomunicare și introdusă într-un așa zis Raport intitulat pompos „Infodemia COVID-19 în România: o analiză a dezinformării în spațiul digital”.

Pe aceeași „listă neagră” mai erau de la patriotul Mihai Târnoveanu și activistul civic Pompiliu Diplan la publicistul Iulian Capsali și avocatul Gheorghe Piperea. Cam la fel ca și în noua „listă neagră”, de la Iași.

Ulterior s-a aflat că Asociația Eurocomunicare, condusă de o oarecare Alina Bârgăoanu de la SNSPA și un fost șef de secție de la revista CC al PCR „Era Socialistă” pe numele lui Paul Dobrescu, a primit 2.000.000 de euro (două milioane) de la Guvern pentru a face aceste „liste negre”.

În ciuda faptul că i-am demonstrat că realizatorii „Raportului” sunt cel puțin prost informați și i-am solicitat să întrepte calomnia, Bârgăoazu nu a făcut-o.

Aceeași acuzație falsă a fost lansată și de un oarecare laborant sicofant devenit între timp clubber pe relația Tiraspol-Chișinău-București-Roma, cu retur la Moscova.

De ce eram noi „vinovați”? Pentru că publicasem două articole „conspiraționiste” (observați similitudinea articolului ActiveNews „reclamat” pentru fals în 2020 cu cel publicat de Wall Street Journal în 2023 - foto sus și mai jos):


1.  „Serviciile de informații americane susțin că virusul Covid-19 nu este făcut de om, dar admit că ar fi putut scăpa din laboratorul din Wuhan" (1.05.2020 - https://www.activenews.ro/ externe/Serviciile-de- informatii-americane-sustin- ca-virusul-Covid-19-nu-este- facut-de-om-dar-admit-ca-ar- fi-putut-scapa-din- laboratorul-din-Wuhan-161295) și

2. „Dr. Richard Cheng, medic din Shanghai, despre tratamentul intravenos cu doze mari de vitamina C efectuat în spital pentru cazurile severe și critice de pacienți infectați cu coronavirus (traducere din limba engleză)" (21.03.2020 - https://www.activenews.ro/ externe/Dr.-Richard-Cheng- medic-din-Shanghai-despre- tratamentul-intravenos-cu- doze-mari-de-vitamina-C- efectuat-in-spital-pentru- cazurile-severe-si-critice-de- pacienti-infectati-cu- coronavirus-traducere-din- limba-engleza-160639)

La punctul 2 nu este cazul să mai insistăm asupra stupidității acuzei, dovedită științific prin mii de studii și milioane de cazuri ale unor oameni salvați de vitamina C.

Revenim la acuzație cu „dezinformarea” doar pentru că reprodusesem opinia serviciilor de informații americane, nu a noastră. Ne-a mirat atunci aberația Bârgăoazei. La aproape trei ani de la acel moment ne-am lămurit: Bârgăoaza de la SNSPA susține poziția Chinei comuniste.

Revelația a venit după ce, în urmă cu două zile și Departamentul Energiei s-a alăturat FBI, potrivit Wall Street Journal, în estimarea potrivit căreia pandemia apărută la începutul anului 2020, care a ucis aproape șapte milioane de persoane și a perturbat activitățile la nivel mondial, este rezultatul unei manevre greșite într-un laborator din China, respectiv Wuhan, după cum informează Agerpres.

Documentul pe această temă provine de la șeful Serviciilor de Informații Americane, Avril Haynes, mai notează cotidianului economic internațional, care a descoperit și el apa caldă, după trei ani, la fel ca unele televiziuni de pe la noi.

Nu știm ce să mai credem: ori Departamentul Energiei SUA și serviciul principal de informații american FBI sunt putiniste, ori sunt conspiraționiste. În tot cazul ar trebui să fie introduse alături de noi pe lista Bârgăoazei.

Revelația a fost întregită luni, 27 februarie 2023, când „Beijingul a contestat cu fermitate ipoteza emisă de Departamentul american pentru Energie (DoE), potrivit căreia COVID-19 ar proveni de la un accident de laborator din China, declarându-se „murdărită” de aceste noi acuzații”, după cum informează AFP, citată de Agerpres.

„Trebuie să se înceteze cu această teorie privind o scurgere din laborator, să se înceteze murdărirea (imaginii) Chinei și să se înceteze politizarea căutării originilor virusului", a declarat vehement purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Mao Ning, în timpul unei conferințe de presă.

Adică exact ce susțineau Bârgăoanu și Florescu de la ”Era Socialistă” transformată în „Eurocomunicare”: poziția Chinei comuniste. QED.

Oare n-ar trebui acum să dea cele 2.000.000 (două milioane) de euro înapoi?

PS: Ne bucurăm că suntem în aceeași familie de „conspiraționiști” cu reporterița americană Emerald Robinson, care îi punea aceeași întrebare președintelui Donald Trump, în aprilie 2020, pentru a primi răspunsul acestuia că Administrația sa va investiga ce s-a întâmplat cu cele 3.7 milioane de dolari ajunși de la Administrația Obama în laboratoarele Chinei comuniste din Wuhan pentru „studierea” virusului Covid. În acest moment Ancheta asupra acestei Afaceri are loc în Congresul SUA. Pe când și în Parlamentul României pentru cele 2 milioane de euro? VIDEO: