ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuă pe tot cuprinsul țării seria de morți subite ale unor oameni tineri sau în putere, purtători de uniformă sau nu, dar, în orice caz, aflați în câmpul muncii. Le vom reda, succint, mai jos, încercând să elucidăm, pe cât posibil, și ce anume le-ar fi putut provoca.

Un șofer de 43 de ani a făcut infarct în timp ce conducea mașina, avariind 6 mașini într-o intersecție din Arad

Un accident cumplit a avut loc sâmbătă, 7 mai, într-o intersecție tot din centrul orașului Arad. 6 mașini au fost avariate după ce unui șofer de 43 de ani i s-a făcut rău la volan, potrivit Antena3.ro.

Bărbatul conducea o mașină de teren automată când inima i s-a oprit „din senin”. A rămas cu piciorul blocat pe accelerație, iar autoturismul a intrat cu viteză în celelalte mașini care staționau la semafor. Două dintre ele au fost proiectate pe spațiul verde și au rupt doi arbori ornamentali. Medicii sosiți la fața locului l-au găsit pe șoferul de 43 de ani în stop cardio-respirator. L-au resuscitat aproape o oră, însă nu l-au mai putut salva. Bărbatul a decedat în drum spre spital. (articolul continuă dedesubt) 

 

Fotbalist bistrițean de 56 de ani, decedat sâmbătă, 7 mai 

Fostul fundaș al CS Gloria Bistrița-Năsăud, Simion Mironaș, a decedat la doar 56 de ani, potrivit unui anunț al clubului sportiv. „A jucat pentru echipa noastră nu mai puțin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame. Îți mulțumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit nouă și suporterilor Gloriei! Suntem alături de familie în aceste momente dificile. Condoleanțe!”, a transmis clubul bistrițean, sâmbătă, pe Facebook.

Născut pe 19 noiembrie 1965, Simion Mironaș a evoluat de-a lungul carierei pentru Minerul Vatra Dornei, CSM Suceava, Steaua Mizil, FC Argeș, Gloria Bistrița, Békéscsaba, Dinamo, Rapid, Unirea Dej, Olimpia Satu Mare și Corvinul Hunedoara. A totalizat 187 de partide pe prima scenă. 

În sezonul 1993-1994, Mironaș a câștigat alături de Gloria Bistrița Cupa României, după o finală cu Universitatea Craiova. De alfel, Gloria a fost echipa la care a evoluat cel mai mult: 5 sezoane, între 1992 și 1997, mai notează GSP.ro(articolul continuă dedesubt)
 
 
7 mai: Jurnalistul TVR Ilie Ciurescu a decedat sâmbătă

 

Jurnalistul Ilie Ciurescu a decedat, sâmbătă seara, potrivit familiei acestuia, transmite postul public de televiziune, citat de Știri pe Surse.

Ciurescu a fost redactor-șef adjunct pe probleme de politică externă la redacția Actualități din TVR, în anul 1989 și avea la activ corespondențe de război din momente istorice precum Cehoslovacia, 1968 și Vietnam, 1969.

Revoluția din 1989 a trăit-o tot din interior: a fost în Piața Palatului la celebrul miting din 21 decembrie și s-a trezit prins în iureșul creat la Televiziune după fuga lui Ceaușescu.

Într-un fel, Ciurescu este cel care a numărat ultimele secunde ale regimului ceaușist: „5, 4, 3, 2, 1 - sunteți în emisie", consideră jurnaliștii de la Adevărul, care au discutat cu cel în cauză despre evenimentele din 1989. Pe micile ecranele ale românilor au apărut câțiva oameni cu ochii ieșiți din orbite strigând cu voci răgușite: „Am învins, am învins!". (articolul continuă dedesubt)
 
 
6 mai: Director economic din Vaslui moare de cancer la doar 54 de ani

Ofelia Manolache, directorul economic al Filialei Județene Vaslui a Asociației Comunelor din România, a murit subit la doar 54 de ani, în noaptea de 6 spre 7 mai 2022. Nimeni nu știa să sufere de vreo boală, avea un tonus bun și o viata echilibrată. Nimeni nu își explică de ce Ofelia a plecat prea devreme dintre noi, scrie publicația ȘtiriEst.ro. Potrivit Vasluianul.ro, aceasta s-ar fi plâns de dureri, în ultimele două săptămâni, ceea ce a determinat-o să se interneze, pentru un control amănunțit, la un cunoscut spital din Iași. Din păcate, medicii au constatat că femeia suferea de o boală incurabilă, în stadiu terminal. (articolul continuă dedesubt)

 

5 mai: Instrumentistul sibian Dan Oswald a murit la doar 55 de ani  
 
Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a anunțat moartea plutonierului adjunct rezervist Dan Oswald, un „instrumentist militar de excepție”. Decesul a survenit joi, 5 mai 2022, la ora amiezii. AFT Sibiu a transmis public un mesaj de condoleanțe.

„Cu profund regret în suflet facem cunoscută trecerea la cele veșnice a plt.adj.pr.(rz.) Dan Oswald. Un instrumentist militar de excepție și un foarte bun coleg, Dan și-a desfășurat activitatea în instituția noastră timp de 20 de ani cu mult profesionalism și dedicare.

Sincere condoleanțe familiei greu încercate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis conducerea AFT Sibiu, citată vineri, de publicația Turnul Sfatului. Slujba de înmormântare a avut loc sâmbătă la ora 12:00. În octombrie 2020, sibianul originar din Oradea și-a pierdut mama, pe nume Maria. Dumnezeu să-i odihneaască în pace! (articolul continuă dedesubt)
 
 
5 mai: Profesoară de 47 de ani din Buzău, moartă înainte de sosirea ambulanței: infarct miocardic 

 

Florentina Huiu, profesoară de științe socio-umane la Colegiul Economic Buzău, a murit subit la doar 47 de ani, după cum a anunțat joi publicația ReporterBuzoian.ro


Aparent, defuncta nu suferea de vreo boală cunoascută. Era necăsătorită, locuia împreună cu părinții săi, într-un apartament de pe bulevardul Unirii din oraș. În dimineața zilei de 5 mai 2022, femeia s-a simțit rău, iar rudele ei au chemat ambulanța, însă Florentina a decedat înainte de sosirea echipajului SAJ Buzău. Cauza morții ei pare a fi un infarct miocardic, însă necropsia va putea să dea un verdict cert în acest sens.