ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Olandei, laleliștii care încearcă din răsputeri să blocheze aderarea țării noastre la spațiul Schengen din motive de șantaj ordinar geoeconomic, sponsorizează site-ul G4 Media din România.

Chiar în ziua în care toți europarlamentarii din partidul premierul olandez Mark Rutte, care fac parte din grupul Renew al lui Dacian Cioloș, s-au abținut de la vot la Rezoluția în favoarea României, portalul de tip soroșist a organizat pe banii Ambasadei Olandei, la Universitatea Ovidius din Constanța, un seminar despre „Fake News”, axat pe problema „știrilor false” legate de „vaccinuri”, potrivit fotografiilor publicate de partenerii la acest proiect, Info Sud Est. Chipurile, proiectul ar fi o campania de informare - a se citi de îndoctrinare - pentru tineri.

Site-ul fondat de fostul consilier personal al ex-procuroarei PCR Monica Macovei, Dan Tapalaga, împreună cu fostul consilier personal al ex-șefului USR Dan Barna, Cristian Fantazi, susține în mod fals, adică FAKE, sub fiecare articol, că nu primește fonduri guvernamentale. Iată:

Îi încunoștiințăm pe cei doi ex-consilieri personali deghizați în ziariști că banii pe care i-au încasat de la Ambasada Țărilor de Jos, regat care se pronunță deschis și în mod repetat împotriva României, provin tot din fonduri guvernamentale, primiți „direct sau prin forma unor campanii de informare”. Doar că sunt fonduri guvernamentale străine. Sigur, ei vor spune că relatează știrile la fel de corect chiar și cu peșcheșul la teșcherea, pentru că sunt „deontologi”, se știe. Dar, ca să-i cităm chiar pe ei, fondurile guvernamentale reprezintă „un ajutor de stat (străin) care distorsionează piața de media și este inacceptabil”. Sau oare dacă provin din „Țara Lalelelor” fișicurile de euro put mai frumos? Apropo de miros, din transparență n-ar trebui să afișeze și suma?

Site-ul care pretinde că luptă pentru pace și teoretizează anti-„Fake-News”-ului a fost demonstrat recent de Cotidianul că practică Fake News împotriva unei firme românești: Astra Arad.

În timpul plandemiei, între multe alte „știri” de același tip, site-ul G4Media a rostogolit - fără a fi nevoie de fonduri guvernamentale oficiale - o minciună cap-coadă legată de îmbolnăvirea monahilor de la Sfântul Munte Athos de Covid pentru că n-ar fi vaccinați.

Știrea falsă, adică de Fake News, pe noulimbă, a fost dezmințită oficial de Schitul Românesc Prodromu de la Sfântul Munte Athos. „Acestea sunt manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura în poporul Lui Dumnezeu, nefiind bazate pe Adevăr care este Hristos, ci pe minciună și discriminare.”, afirma cu tărie Starețul, Arhimandrit Atanasie Prodromitul.

Nu în ultimul ci poate chiar în primul rând, Universitatea care a găzduit pompoasa dezbatere este condusă de un personaj a cărui carieră este construită totalmente pe FAKE NEWS,  rectorul Universității „Ovidius” Dan Iliescu fiind dovedit ca PLAGIATOR DE DOCTORAT, deci ditamai autorul de „Fake News”. În acte.

Așa rector, așa „conferențiari”.

ȘTIREA ZILEI: Toți eurodeputații români prezenți marți la Strasbourg au votat în favoarea rezoluției nonlegislative în care Parlamentul European îndeamnă statele membre să permită României și Bulgariei să adere fără întârziere la spațiul Schengen, relatează Agerpres, citată de ȘtiripeSurse.

În rezoluție, adoptată cu 547 voturi pentru, 49 voturi contra și 43 de abțineri, eurodeputații susțin că, până la sfârșitul anului 2022, Consiliul UE ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație. Acest lucru ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023.

Dintre cele 49 de voturi înregistrate împotriva rezoluției:

  • cele mai multe (31) au provenit de la membri ai grupului Identitate și Democrație
  • opt de la eurodeputați neafiliați,
  • șase de la membri ai grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR)
  • câte unul din grupurile PPE, Renew, Verzi și Stânga.
  • tot din grupul ID sunt și cei mai mulți eurodeputați care s-au abținut de la vot (21).

Au existat și abțineri la:

  • ECR - 3
  • Identitate si Democratie - 2
  • Neafiliati - 1
  • PPE 9
  • Renew 5 (Olanda)
  • Stânga 4
  • Verzii 1

Toți cei cinci europarlamentari din partidul premierul olandez Mark Rutte s-au abținut marți în Parlamentul European la votul rezoluției prin care eurodeputații au cerut, cu un vot larg, aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, semnalează 60m.ro, care citează în aparență Digi 24. Miza se cunoaște: portul Constanța.

Lista de vot publicată de Parlamentul European arată că europarlamentarii Malik Azmani, Bart Groothuis, Jan Huitema, Caroline Nagtegaal, Catharina Rinzema s-au abținut la vot. Ei fac parte din grupul Renew al lui Dacian Cioloș și sunt membri ai partidului olandez de guvernământ Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Mai mult, europarlamentarul olandez Peter van Dalen (PPE) a votat împotriva rezoluției care cere aderarea României la Schengen. Van Dalen este membru al partidului ChristenUnie, parte a coaliției de guvernare din Olanda alături de partidul lui Mark Rutte.

Parlamentul European informează:

PE solicită încetarea discriminării și admiterea Bulgariei și României în spațiul Schengen 

 
Comunicat de presă:
  • Bulgaria și România îndeplinesc de mult timp criteriile necesare 
  • Extinderea spațiului Schengen necesită unanimitatea Consiliului  
  • Excluderea este discriminatorie și are un impact negativ asupra pieței unice a UE 

Parlamentul European îndeamnă statele membre să permită României și Bulgariei să adere fără întârziere la spațiul Schengen.

Într-o rezoluție adoptată marți, eurodeputații afirmă că, până la sfârșitul anului 2022, Consiliul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație. Acest lucru ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023. Rezoluția a fost adoptată cu 547 voturi pentru, 49 împotrivă și 43 abțineri.

Constatând că spațiul Schengen este „una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene”, eurodeputații critică faptul că statele membre nu au luat încă o decizie privind admiterea Bulgariei și României, deși cele două țări îndeplinesc de mult timp condițiile necesare. Menținerea controalelor la frontierele interne este discriminatorie și are un impact negativ asupra vieții lucrătorilor mobili și a cetățenilor, potrivit eurodeputaților. Obstrucționarea importurilor, a exporturilor și a liberei circulații a mărfurilor din porturi dăunează, de asemenea, pieței unice a UE.

Context

În prezent, toate statele membre ale UE, cu excepția Bulgariei, Croației, Ciprului, Irlandei și României, fac parte din spațiul Schengen. Acesta include, de asemenea, state care nu sunt membre ale UE (Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein). Eurodeputații au solicitat ca Bulgaria și România să fie pe deplin admise în spațiul Schengen în mai multe rânduri, de exemplu în rezoluția din 2018 pe această temă, în rezoluția din 2020 referitoare la situația spațiului Schengen în contextul pandemiei și într-un raport din 2021 privind funcționarea spațiului de liberă circulație. Rezoluția de astăzi conclude dezbaterea în plen din 5 octombrie 2022.

Aderarea unor noi țări la spațiul Schengen necesită o decizie unanimă a Consiliului UE. Președinția cehă a Consiliului a indicat că intenționează să poarte discuții pe această temă înainte de sfârșitul anului 2022.