ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sportiva română Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo în această vară, a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii, sâmbătă, de Federația Internațională de Scrimă, transmite pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, citată de Agerpres.

VIDEO:

Ana-Maria Popescu (ex-Brânză) a primit Trofeul Cupei Mondiale, sâmbătă, la Lausanne, în cadrul Congresului FIE.

Ana-Maria Popescu (36 ani) a fost aleasă cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară, în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021, un record.

''Sunt încântată, mândră și foarte fericită să fiu astăzi, aici, la Lausanne, la Congresul Federației Internaționale de Scrimă, și să primesc această distincție, câștigătoarea rankingului mondial, în proba de spadă feminin, pentru a cincea oară. Niciodată nu am visat și nu am crezut că voi ajunge aici, dar iată că s-a întâmplat. Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele. Mulțumesc echipei mele, federației, clubului și oamenilor care au fost zi de zi alături de mine pe acest drum al performanței'', a declarat Ana-Maria Popescu.

Ea are în palmares 3 medalii olimpice (una de aur și două de argint), 7 mondiale (2-2-3) și 13 europene (7-4-2), alături de numeroase Cupe Mondiale câștigate, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România, mai amintește Agerpres.Ea are în palmares 3 medalii olimpice (una de aur și două de argint), 7 mondiale (2-2-3) și 13 europene (7-4-2), alături de numeroase Cupe Mondiale câștigate, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România, mai amintește Agerpres.

În 24 iulie, după ce a câștigat argintul la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo - prima medalie a României la Jocurile din acest an (foto mai jos) - Ana Maria Popescu a afirmat că speră ca argintul obținut să fie suficient pentru „un buget de bun simț pentru scrima românească” .

„După părerea mea, și dacă bugetul federației de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câștige sau nu câștiga medalia de aur.”, a spus la acel moment, ministrul Sportului UDMR Eduard Novak, în loc de felicitare. Ana Maria Popescu (Brânză) câștigase o medalie de aur cu numai un an în urmă, la Doha.

La revenirea în țară, Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu ministrul Sportului și i-a cerut să aducă el o medalie de aur, amintește Mediafax. Ulterior, Ana Maria Popescu a afirmat că apreciază mesajul și și-a cerut scuze la rândul ei pentru că a refuzat să îi strângă mâna.

Despre Visul Anei Maria Popescu AICI