ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Că David Popovici s-a supus experimentului cu poțiuni magice, mi-e absolut egal — în ce îl privește, mă fascina strict capacitatea de a face performanță, lăudabilă în continuare.

Când însă iese în conferință și prima grijă este să alăture din senin invitației adresate copiilor de a îndrăzni să se apropie și ei de sportul de performanță imboldul să se și injecteze, cu tot regretul, toate medaliile alea devin niște simple fise pentru automatul de cafea, căci așa se întâmplă când vinzi ieftin — nimeni niciodată nu-ți poate minimaliza performanța așa cum o poți face de unul singur, printr-un gest prostesc și interesat, măsură a unui caracter mizerabil în formare.

ACOLO UNDE MEDICII NU AU VOIE

Celor revoltați că am avut îndrăzneala să critic ieșirea absurdă a unui înotător excepțional care se crede medic vă atrag atenția că în țara în care un copil de 17 ani dă sfaturi altor copii despre riscurile inutile cărora să li se expună prostește, medici cu greutate, profesori cu o carieră impresionantă în domeniul medical au fost făcuți troacă de porci pentru că au îndrăznit să-și spună părerea, între timp dovedită corectă, despre poțiunile magice. Dacă aveți impresia că doar performanța sportivă contează, să vă ferească Dumnezeu să încăpeți pe mâna unor medici care aplică protocoale orbește și fac recomandări fără discernământ.

Oricât de mult aș admira rezultatele fabuloase ale acestui tânăr, medicii ultracenzurați și umiliți în ultimii doi ani pentru că și-au exprimat punctul de vedere, corect la milimetru, despre exact același subiect pe care se pronunță acum acest copil, într-un moment când nici ministrul Sănătății nu mai îndrăznește să facă propagandă unor poșirci inutile acolo unde nu sunt mortale de-a binelea, rămân prioritari în lista mea, chiar dacă nu-i medaliază și premiază nimeni. Sigur că nu pot să nu reacționez atunci când dreptul de parafă al unor profesioniști cu greutate pălește în fața datului din mâini și din picioare, fie și cu doborâre de recorduri mondiale.

PS: (...și pentru că am preluat de la Alis Popa un inventar de sportivi "plecați" pe nepusă masă, plus un link la articolul ActiveNews despre baschetbalista "plecată" și ea în aceeași manieră, mi-a intrat la somn contul Facebook timp de o oră și la revenirea miraculoasă nu mai exista inventarul cu pricina. Ceea ce ne spune că e subiectul cel mai incomod al momentului. S-a reținut!)