ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anthony Fauci, coordonatorul planului de răspuns al guvernului SUA la pandemia de Covid și consilierul principal al lui Biden în materie de măsuri medicale, și-a anunțat intenția de a se retrage din viața publică la sfârșitul mandatului președintelui Joe Biden. De asemenea, el s-a arătat dezamăgit că americanii nu îi mai ascultă recomandările privind vaccinarea și purtarea maștilor.

Fauci a spus, într-un interviu pentru Politico, că coronavirusul va continua să existe și după încheierea carierei sale profesionale în medicină.

„Suntem într-un pattern acum. Dacă cineva îmi spune: «Veți pleca atunci când nu vom mai avea Covid», atunci voi împlini 105 ani. Cred că vom trăi cu [virusul]”, a spus Fauci.

Acesta nu a specificat o dată exactă, dar se presupune că intenționează să plece după încheierea mandatului lui Biden, potrivit Breitbart.

Fauci a prezis că republicanii vor începe să-l investigheze dacă preiau conducerea în Camera Reprezentanților în noiembrie, dar a insistat că nu acesta este motivul pentru care plănuiește să se retragă.

„Oricum vor încerca să vină după mine. De fapt, probabil se va întâmplat asta mai puțin dacă nu sunt în slujbă”, a precizat principalul consilier medical al lui Biden.

De asemenea, acesta și-a exprimat regretul că americanii nu îi mai ascultă indicațiile privind vaccinarea și purtarea măștilor.

„Devine tot mai dificil să-i convingi pe oameni să asculte, deoarece chiar și cei care se conformează vor [să-i convingi]”, a spus Fauci, îndemnând americanii să continue să poarte măști în anumite situații și să primească periodic dozele de vaccin împotriva coronavirusului.

Creșterea cazurilor de coronavirus este pusă pe seama noii variante BA.5.

Într-un interviu pentru ABC News acordat săptămâna trecută, Fauci a continuat să pledeze pentru purtarea măștilor, în ciuda unui număr tot mai mare de studii, apărute în ultimul timp, despre ineficiența și nocivitatea măștilor.

„Doar faptul că oamenii nu poartă măști nu este un motiv ca să nu le purtați. Încă puteți să vă protejați foarte bine cu o mască adecvată”, a spus Fauci.

Recomandăm citirea acestei cercetări, foarte bine documentate, realizate de Dr. Geanina Hagima și publicată pe Active News depre inutilitatea și nocivitatea purtării măștilor în spațiile deschise de către persoanele sănătoase.