ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi frați din Teleorman, ambii preoți, cu parohii în satele Negrenii de Sus și Lada, au grijă de câteva sute de oameni sărmani, după ce au ridicat, lângă biserici, cantine sociale. Părintele Florin Danu, de la Parohia Lada, și părintele Cristian Bogdan Danu, din Negrenii de Sus, despre care ActiveNews a mai scris, se străduiesc acum să ofere căldură și celor 250 de copii din șapte sate care învață în școala din comuna Tataraștii de jos. Demersul lor, de a dota școala cu centrală termică și calorifere, este blocat de lipsa fondurilor necesare achiziționării centralei și coșului.

Într-un mesaj postat pe Facebook, părintele Florin Danu lansează următorul apel: „Împreună putem face căldură pentru 250 de suflete!”

„Îmi plânge sufletul...
Împreună putem face căldură pentru 250 de suflete!
În scoala din comuna Tatarastii de jos învață peste 250 de copii din 7 sate inclusiv Lada.
Ca în multele sate din România, din păcate, școlile funcționează cu sobe destul de vechi care nu mai dau randament, astfel copiii nu pot desfășura orele în condiții normale, de multe când erau temperaturi foarte scăzute nu mai veneau la școală. 
 
În vara acestui an împreună cu doamna director Bratescu Penelopa și cu Preot Bogdan-Cristian Danu am hotărât sa dotam școala cu centrala termica și calorifere. Am obținut aprobarea primăriei și am pornit la drum. Costurile estimate sunt de cca 20000 euro însemnând 42 de calorifere, trasee pe două etaje, centrala termica, accesorii, coș și manopera.
 
La acest moment am reușit sa terminam montarea caloriferelor și a țevilor ajungând cu traseul până în camera centralei...și... Ne-am blocat din cauza lipsei banilor, ar mai fi de achiziționat centrala și coșul.
 
Sunt convins ca împreună putem reuși, împreună putem face căldură pentru 250 de suflete!
 
Ajutați-ne cu share, cu recomandări!
Donații se pot face la http://www.mana-cereasca.ro/index.php/implica-te/doneaza/”, scrie preotul Florin Danu.