ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După hotărârea CNSU de joi prin care testaților nu li se mai permit aceleași libertăți ca vaccinaților și vindecaților, hotărâre care a declanșat cel mai mare protest din Piața Victoriei de când există stare de alertă în România, Raed Arafat vine să apere aberația spunând că testații care azi sunt negativi la Covid se pot îmbolnăvi oricând pentru că ar fi persoane „fără imunitate”. Imunitatea naturală pare a nu mai fi recunoscută de acest pseudo-medic care pune mai presus „imunizarea” prin vaccin în ciuda nenumăratelor dovezi că și „complet” vaccinații fac Covid și chiar ajung în spital de la, nu-i așa, „forma ușoară” pe care o contractează.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat, luni seară, de ce după incidența de 6 la mie, persoanele cu test negativ nu mai pot participa la anumite activități: „Testatul este persoană fără imunitate, iar riscul este mai mare”. Arafat a precizat că persoanele care pot avea la momentul testării un rezultat negativ se pot îmbolnăvi după câteva zile și pot face forme grave. „Este managementul riscului. Riscăm până la o limită, nu totul”, a afirmat Arafat, citat de Știri pe Surse
 
Afirmația lui a fost contestată a priori de dr. Oana Mihaela Secară, la mitingul din Piața Victoriei, unde a scandat ca să audă și Arafat „Fără pașapoarte, avem imunitate” - VIDEO AICI.

„Șansa să te infectezi dacă ești vaccinat este de 5 ori mai mică decât dacă ești nevaccinat. Persoanele vacciate au imunitate. Chiar dacă se infectează au șansă de 11 ori mai bună să nu ajungă în ATI. Fac forme ușoare. Testatul este negativ, dar, nefiind vaccinat sau trecut prin boală, este un vehicul foarte bun și să se infecteze și să facă forme grave”, a insistat Arafat.
 
El nu a spus cum de, cu doar o săptămână în urmă, testele negative au fost perfect valabile la congresul PNL, unde 5000 de oameni s-au adunat în spațiu închis, la Romexpo, fără a fi, cu siguranță, toți vaccinați sau vindecați. Totodată, de la introducerea pașapoartelor de vaccinare europene sau interne, testații au avut aceleași drepturi ca vaccinații, astfel că s-a văzut în luni de zile de implementare că nu sunt persoane mai „nesigure” decât celelalte două categorii. Negarea imunității naturale a celor cu test negativ și recunoașterea doar a 3 luni de imunitate pentru cei trecuți prin boală creează o discriminare clară, de natură să-i constrângă pe membrii ambelor categorii să apeleze la vaccinare ca unică soluție pentru redobândirea libertății. O erezie politică ce nu mai are nimic de a face cu argumentația științifică! Astfel, pașaportul Covid devine exclusiv pașaport de vaccinare, așa cum am intuit de la început, cele 3 categorii nefiind în mod egal reprezentate de acest instrument, iar majoritatea populației sănătoase, care nu se încadrează în nici una dintre aceste categorii, fiind pur și simplu marginalizată.

Gândind ca un pompier, șeful DSU justifică aberația nerecunoașterii testaților prin noțiunea de „management al riscului”.

„Riscăm până la o limită, nu riscăm maxim, nu riscăm totul. Dacă am acceptat să ținem deschise unele activități pe care altădată le închideam la 3 la mie, am acceptat acest lucru păstrând riscul minim posibil”, a spus Arafat. Nimeni nu observă din declarațiile lui faptul că își arogă cu de la sine putere decizia de a închide sau de a permite activități care altă dată erau considerate firești și garantate pentru toată lumea. Iar asta, după ce a mințit în nenumărate rânduri populația că un mic sacrificiu va duce la redobândirea normalității, dar că acest lucru nu se poate face decât gradual. Amăgind poporul cu astfel de amânări, nu a făcut decât să confiște, pas cu pas, toate libertățile pentru toată lumea.
 
Ne întrebăm când și-a făcut Arafat ultima dată un test psihologic

Ultima găselniță a lui Arafat este că „testatul este persoană fără imunitate, iar riscul este mai mare”. O asemenea declarație este o minciună patentă. Arafat ori neagă existența imunității naturale, ori ne consideră pe toți bolnavi de SIDA - sindromul imunodeficienței dobândite. O discriminare în plus care se adaugă la lungul șir de epitete grotești lipite de factorii de decizie nevaccinaților: teroriști, proști/neprecauți, analfabeți funcțional și, iată, imunocompromiși.

„Testatul, doar la momentul testului este negativ, nu înseamnă că mai este negativ a treia zi”, se încurcă Raed Arafat în explicații, rostogolind povestea drobului de sare. Potrivit aceleiași logici, dacă într-o zi ai testul negativ, asta nu-ți garantează că peste 3 zile îl vei avea pozitiv, pentru că nimeni nu poate prevedea viitorul. Peste 3 zile poți la fel de bine să te trezești mort, vorba Ralucăi Turcan, deci de ce să stai în casă azi? Probabil lampa lui Aladdin va avea mai multe răspunsuri să ne dea. Asta dacă nu cumva Raed Arafat va fi chemat să răspundă pentru discriminare și abuz în serviciu.
 
De altfel, opinia noastră este reflectată și de editorialistul Mediafax Valeriu Șuhan în comentariul sau Leproșii și jegoșii
 
Iată și cum a fost portretizat vaccinistul-șef în Piața Victoriei: